Atleții de la CSM Jiul Petroșani, pe podium la ”Cupa L.P.S. Banatul”

Home Stiri la zi Atleții de la CSM Jiul Petroșani, pe podium la ”Cupa L.P.S. Banatul”
Atleții de la CSM Jiul Petroșani, pe podium la ”Cupa L.P.S. Banatul”

Importantă competiție sportivă rezervată atleților din România, aflată la ediția cu numărul XXIV, ”Cupa L.P.S. Banatul”, care a avut loc vineri 29 aprilie 2022 la Timișoara, a adus în Capitala Banatului nu mai puțin de 263 de sportivi reprezentând cele 22 cluburi de atletism din regiunea de vest a țării.

Cei mai buni atleți s-au întrecut astfel, pe pista elegantului stadion Știința din Timișoara, la probele specifice de viteză, garduri, semifond, sărituri în lungime, aruncări cu greutatea, acestea derulându-se pe mai multe categorii de vârstă, de la Open (copii născuți în anul 2004 și după acest an) Juniori U18 (copii născuți între 2005-2006), Juniori U16 (copii născuți între 2007-2008), Copii 1 (copii născuți în anul 2009), Copii 2 (copii născuți în anul 2010) Copii 3 (copii născuți în anul 2011), Copii 4 (copii născuți în anul 2012) și până la spiriduși (copii născuți în anul 2013 și după acesta).

Clubul CSM Jiul – Atletism din Petroșani, care a reprezentat Valea Jiului la acest eveniment, a participat la această competiție cu un număr de 15 sportivi, iar după cum ne informează coordonatorul acestora, antrenoarea Dana Vasiloancă, 6 dintre aceștia au reușit performanțe care le-au asigurat accesul pe podiumul competiției. Astfel:

  • Sofia Picureanu (care a concurat la categoria de vârstă 2010) s-a clasat pe locul 3 în proba de 300 m plat;
  • Emanuela Răspopa (care a concurat la categoria de vârstă 2004) s-a clasat pe locul 3 în proba de 400 m plat;
  • Nicole Luciana Sinca (care a concurat la categoria de vârstă 2006) s-a clasat pe locul 3 în proba de 200 m plat;
  • Claudia Chelaru (care a concurat la categoria de vârstă 2006) s-a clasat pe locul 3 în proba de 400 m plat;
  • Răzvan Tâlnariu (care a concurat la categoria de vârstă 2010) s-a clasat pe locul 2 în proba de 300 m plat;
  • Tudor Dădălig (care a concurat la categoria de vârstă 2013) s-a clasat pe locul 2 în proba de 50 m plat.

”Sunt rezultate bune ale sportivilor secției de atletism de la CSM Jiul Petroșani, care confirmă evoluția acestora și efortul depus în ultimele luni de antrenament, dar sunt rezultate care vin ca un binevenit suport psihologic pentru micuții noștri sportivi care, în ultimii ani, din pricina pandemiei nu au mai avut parte de întreceri competiționale. Sperăm că lucrurile vor reveni de pe acum la normal și, bineînțeles, sperăm că pasionații noștri atleți vor aduce noi și noi medalii și vor obține rezultate tot mai bune cu fiecare competiție la care vom participa. Deocamdată, le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă participarea noastră la Cupa LPS Banatul, le mulțumesc copiilor pentru efortul lor de pe pista de concurs și îi felicit, în egală măsură, pe cei care au urcat pe podium, precum și pe ceilalți atleți care au evoluat în această competiție”, a declarat Dana Vasiloancă, coordonatorul secției de atletism al CSM Jiul Petroșani.