Crearea de locuri de parcare, soluția care a dus la rezolvarea problemelor de trafic în municipiul Lupeni

Home Administrație Crearea de locuri de parcare, soluția care a dus la rezolvarea problemelor de trafic în municipiul Lupeni
Crearea de locuri de parcare, soluția care a dus la rezolvarea problemelor de trafic în municipiul Lupeni

Municipiul Lupeni este, în acest moment, singurul din Valea Jiului în care, pe bulevardul principal al localității, traficul rutier se desfășoară, fără probleme, pe toate cele 4 benzi de circulație. Așa cum, de altfel, s-a circulat și în  perioada sezonului de iarnă, cu toate că în perioada decembrie – martie, numărul autoturismelor care au circulat în municipiul Lupeni a crescut și peste 1000 de autovehicule pe zi, ca urmare a afluxului mare de turiști care au venit în stațiunea turistică Straja.

Pentru mulți pare însă de-a dreptul inimaginabil cum au reușit autoritățile locale să descongestioneze traficul rutier din centrul orașului și mai ales să rezolve problema parcărilor pe prima bandă de pe bulevardul din centrul localității. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că totul a fost posibil printr-un management eficient al locurilor de parcare și, mai ales, prin amenajarea corespunzătoare a parcărilor publice și rezidențiale de pe raza municipiului Lupeni.

”Toată lumea ne întreabă cum am reușit să convingem șoferii să nu mai parcheze pe prima bandă a drumului de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. La finalizarea proiectului privind modernizarea arterei rutiere, chiar și cei de la ADR Vest s-au declarat uimiți de faptul că, în zona centrală a municipiului Lupeni se circulă pe două benzi pe sens, că nu sunt autoturisme parcate pe drum și că nu mai avem blocaje în circulație pe drumurile publice din municipiul nostru. Pentru a putea ajunge însă aici, noi am abordat în ultimii ani, cu maximă atenție, problema locurilor de parcare, pentru că înainte de a le cere șoferilor să nu mai parcheze pe drum, trebuie să le oferi o soluție decentă pentru a-și parca mașinile”, a declarat primarul Lucian Resmeriță, în cadrul emisiunii ”Exclusiv” de la postul local de televiziune HD365.

Acesta a arătat că, în ultimii ani, pe raza municipiului Lupeni s-au construit câteva mii de noi locuri de parcare, iar programul de modernizare a parcărilor și de identificare a unor noi locuri de parcare, continuă și în acest an. Spre exemplu, după cum explică primarul Lucian Resmeriță, în acest moment, se lucrează în ritm susținut la modernizarea parcărilor de pe strada Narciselor (la intersecția cu Bd. T. Vladimirescu), de pe strada Castanilor și de la blocul 37 de pe Bd. T. Vladimirescu. În total, aici vor fi amenajate 114 locuri de parcare, asfaltate și delimitate corespunzător. Investițiile fac parte din  obiectivul „Modernizare rețea rutieră în Municipiul Lupeni” LOT 3 – Amenajare și modernizare parcări, etapa a II-a  care au ca scop amenajarea parcărilor în următoarele zone de pe raza municipiului Lupeni: Strada Parângului, Bl. F2-A3, Strada Tudor Vladimirescu Bl. 78-80, Bl. 37, Strada Calea Brăii Bl. 7, Zona Școlii Nr. 3, Strada Aleea Narciselor Bl. 2-4, Bl. 9 Grădiniță, Strada Castanilor Bl.12-14, Strada Viitorului Bl. M4, Bl. M2, Bl. D11-K3, – B-dul Păcii Bl. A1-A2, Bl. 5, BL. 8, BL. 47, – Zona Gară, Strada Bărbăteni, Strada Liliacului Piață.

”Practic, avem amenajate locuri de parcare moderne, în toate cartierele orașului, astfel încât toți posesorii de autovehicule din municipiul Lupeni să aibă un loc de parcare asigurat, iar în plus, să putem pune această facilitate și la dispoziția celor care vin, cu diverse motive, în orașul nostru. După cum se știe, anul acesta am reușit pentru prima oară să eliminăm tot ceea ce a însemnat, de-a lungul timpului, problema parcării pentru turiștii care vin în stațiunea Straja. Practic, în acest sezon, nu am avut nici o reclamație legată de locurile de parcare din zona Straja, un fapt care este îmbucurător pentru noi, pentru că în medie, am avut și un aflux de peste 1000 de autoturisme pe zi ale turiștilor care au venit în stațiune. Dar și pentru a ajunge aici, am făcut investiții semnificative, prin asfaltarea parcării de la baza telescaunului, la Agrement, în parteneriat cu Consiliul județean Hunedoara. Suntem conștienți de faptul că Straja este în plină expansiune și că numărul de turiști cel mai probabil va crește în anii următori, dar ne pregătim deja inclusiv cu ceea ce înseamnă suplimentarea locurilor de parcare din stațiune, dar și a celor din oraș”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

În plus, pentru eficientizarea utilizării locurilor de parcare, atât a celor publice din Lupeni, cât și a celor rezidențiale, Primăria municipiului Lupeni analizează modul în care poate fi implementat și un regulament de utilizare al parcărilor de pe raza localității.