Asociația ”Fabrica de pian” vă invită la un nou act de caritate: ”Laboratorul de muzică”

Home Cultură Asociația ”Fabrica de pian” vă invită la un nou act de caritate: ”Laboratorul de muzică”
Asociația ”Fabrica de pian” vă invită la un nou act de caritate: ”Laboratorul de muzică”

Datorită unor oameni generoși dar și unor companii și instituții care au subscris proiectului de susținere a elevilor talentați ai Șecției de Muzică de la Școala gimnazială I.G. Duca din Petroșani, aceștia au acum ocazia de a se pregăti și de a concerta la pianul de concert achiziționat de Asociația ”Fabrica de pian” cu fonduri provenite exclusiv din donații.

Încurajați de succesul acestui proiect, care a permis inclusiv amenajarea unei săli speciale de concert în cadrul Școlii de Muzică din Valea Jiului, Asociația ”Fabrica de pian” condusă de energicul și pasionatul dascăl și artist prof. Aurelian Epuraș, și-a propus să-și continue activitatea în această direcție și propune acum comunității să subscrie și să susțină un alt proiect care-i are ca destinatari pe tinerii artiști în studiul aprofundat al muzicii.

”Noul nostru proiect se numește ”Laboratorul de muzică” și el are ca scop susținerea tinerilor muzicieni de la Secția de Muzică a Școlii gimnaziale IG Duca din Petroșani. Avem nevoie de sprijinul tuturor celor care-i apreciază pe acești tineri, dar valoroși, muzicieni ai Văii Jiului, pentru că prin proiectul nostru încercăm să amenajăm și să dotăm corespunzător, cu mobilier și echipamente muzicale, o sală necesară pentru pregătirea acestora. Ca de fiecare dată, pornim la drum oferindu-le tuturor celor care au fost, sunt și vor dori să ne vină alături de noi, un eveniment memorabil”, a declarat prof. Aurelian Epuraș.

Acesta informează că lansarea oficială a proiectului ”Laboratorul de muzică” va avea loc în cadrul unui eveniment special organizat în foaierul Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani miercuri, 18 mai 2022, de la ora 19,00. În cadrul acestui eveniment vor avea loc:

  • Prezentarea realizărilor tinerilor muzicieni din Valea Jiului în perioada 2019-2022;
  • Un concert de pian;
  • Prezentarea detaliată a proiectului ”Laboratorul de muzică”;
  • O licitație publică de obiecte de artă, fondurile colectate în urma acesteia fiind donate în scopul realizării noului proiect al Asociației ”Fabrica de pian”;
  • O tombolă cu premii pentru invitați;
  • O recepție.

”Vă reamintim că ”Fabrica de pian” a prins aripi prin implicarea unor oameni deosebiți, cu suflet mare, cu ajutorul cărora am reușit să avem realizări ce păreau, pentru mulți, imposibile. Reiterăm ideea că nimic nu este imposibil, atunci când visele unor copii de excepție sunt îndeplinite de oamenii mari care au voința de a face acest lucru. Ne bucurăm, ca de fiecare dată, de reîntâlnirea cu invitații noștri, cei care sperăm că ne vor fi aliați implicați și în acest nou proiect, prin care construim, împreună, încă un vis în ”Fabrica de pian”: LABORATORUL DE MUZICĂ. Doamne ajută !”, a mai spus prof. Aurelian Epuraș, președintele Asociației ”Fabrica de pian”.