”Unitate în diversitate” la Școala gimnazială ”Carmen Sylva” din Petroșani, de Ziua Europei

Home Educație ”Unitate în diversitate” la Școala gimnazială ”Carmen Sylva” din Petroșani, de Ziua Europei
”Unitate în diversitate” la Școala gimnazială ”Carmen Sylva” din Petroșani, de Ziua Europei

Elevii Școlii gimnaziale ”Carmen Sylva” din Petroșani, structură a Colegiului Național de Informatică ce poartă același nume, au sărbătorit, în data de 9 mai 2022, Ziua Europei, în cadrul unor activități specifice reunite sub deviza ”Unitate în Diversitate”, aceasta fiind, de altfel, și una din misiunile pe care și le-au stabilit fondatorii proiectului Europei Unite.

Coordonator al acestui proiect educațional, prof. Anca Elena Cordea, consilier educativ al instituției de învățământ, spune că atât elevii din învățământul primar, cât și cei de la clasele de învățământ gimnazial s-au dovedit a fi buni cunoscători ai valorilor europene, ai culturii, tradiției și specificității statelor europene pe care le-au reprezentat cu cinste în cadrul acestui eveniment. ”Am demonstrat că noi suntem cetățeni europeni. A fost o zi plină de bucurie, de zâmbete, de muzică și dans, de tradiții și istorie a fiecărei țări membră a Uniunii Europene, pe care noi am prezentat-o. Ne-am implicat cu toții, de la mic la mare, elevi, părinți și cadre didactice. Astfel de activități sunt tradiție în școala noastră și vor continua! Felicitări și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea activității noastre de astăzi! Vă sunt profund recunoscătoare! Suntem o echipă frumoasă și puternică, dăruită și implicată în realizarea tuturor activităților! De la mine, pentru lecția de istorie de astăzi, nota… 10 cu felicitări !”, a declarat prof. Anca Elena Codrea.

Evenimente similare, menite să marcheze, după doi ani de întrerupere, sărbătoarea Zilei Europei, una cu o triplă semnificație pentru români, care sărbătoresc totodată, în aceeași zi de 9 Mai, Ziua Independenței Naționale și Ziua Victoriei aliaților din Cel de-al II-lea Război Mondial, au mai avut loc și la alte unități de învățământ din Petroșani și din Valea Jiului, fie că vorbim de școli, licee sau chiar grădinițe.