Col (r) Emilian Groza a trecut la cele veșnice

Home Stiri la zi Col (r) Emilian Groza a trecut la cele veșnice
Col (r) Emilian Groza a trecut la cele veșnice

Comunitatea ofițerilor militari din Valea Jiului a primit, în aceste zile, vestea tristă a trecerii la cele veșnice a celui care a fost col.(r) GROZA ȘTEFANM EMILIAN.

În vârstă de 73 de ani, acesta a avut o prodigioasă carieră militară și o activitate remarcabilă în comunitatea Văii Jiului, încă din anul 1988 atunci când a fost detașat aici, ca ofițer.

Absolvent al Școlii Militare de Tancuri (promoția 1970) și al Academiei Militare (în 1984), Emilian Groza a parcurs cu meticulozitate treptele ierarhiei militare, avansând de la gradul de locotenent (pe care l-a primit în 1970, după absolvirea școlii militare), la cele de Locotenent major (1974), Căpitan (1979), Maior (1985), Locotenent colonel (1993) și colonel (1998). După anul 1990, a fost comandant al Centrului Militar de la Petroșani, funcție din care a ieșit la pensie în anul 2000.

Chiar și după pensionare, a rămas activ, mai întâi ca funcționar în cadrul Oficiului Prefectural de la Petroșani deschis de Instituția Prefectului județului Hunedoara și, mai apoi, în societatea civilă, ca Președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Valea Jiului, pe care a condus-o pe timpul a două mandate, între anii 2005 și 2013.

De-a lungul timpului, a fost recompensat pentru întreaga sa carieră cu diverse ordine și medalii, atât militare cât și civile.

S-a retras din viața publică după ce familia sa a trecut printr-o grea încercare cauzată de decesul subit al fiului său, victimă a unui accident rutier. Col.(r) Emilian Groza s-a stins din viață la data de 11 mai 2022 la Petroșani, după o lungă suferință.

Camarazii din cadrul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Valea Jiului, dar și toți cei  care l-au cunoscut ca pe un om deosebit, corect, moral, loial, deplâng trecerea în neființă a acestuia și transmit condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !