Premii pentru familiile de aur și de platină ale Petroșaniului, de Ziua Familiei

Home Stiri la zi Premii pentru familiile de aur și de platină ale Petroșaniului, de Ziua Familiei
Premii pentru familiile de aur și de platină ale Petroșaniului, de Ziua Familiei

Ce alt mod mai potrivit de a sărbători Ziua Familiei poate fi decât acela în care familiile model ale unei comunități sunt adunate laolaltă pentru a primi aplauze, flori și gânduri bune din partea tuturor celor care prețuiesc valorile vieții în familie.

La Petroșani, de ani buni a devenit o frumoasă tradiție a sărbătoririi și premierii familiilor care au adunat în buchetul vieții 50 sau chiar 60 de ani de căsătorie, iar autoritățile administrației locale care au asumat organizarea acestui eveniment ca pe o datorie de onoare, și-au respectat și în acest an frumosul obicei.

Cu acest prilej, s-au bucurat de cuvinte de felicitare adresate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, dar și de strângeri de mâini, buchete de flori și cadouri simbolice din partea autorităților, familiile Constantin Ivan și Edita, Mihăileanu Eliodor-Paul și Angela (care au împlinit șase decenii de la încheierea căsătoriei), Bădulescu Dumitru și Ana, Bojthe Mihai și Rozalia, Brînzan Constantin și Maria, Busdugan Gheorghe și Aurelia, Georgescu Mircea și Persida, Ion Marin și Elena, Hănceanu Vasile și Magdalena, Kappl Carol și Sevastița Maria, Mihai Constantin și Maria, Prodan Ioan și Maria, Sela Michael și Anca, Smeu Gheorghe și Maria, Stănescu Ioan Gheorghe și Elisabeta, Szekeres Istvan și Mariana, Uncheșu Dumitru și Ioana, Urus Ludovic și Gabriela, Zanfirache Ioan și Melentina, Tomesc Petru și Ana (care au împlini cinci decenii de viață în familie).

În opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, acești oameni sunt un adevărat model de viață pentru întreaga comunitate, în primul rând datorită performanței de invidiat pe care au realizat-o în viața de familie, dar și pentru modul lor serios și responsabil în care au trăit și au muncit, în vremuri mult mai dificile decât cele de astăzi. ”Vă admir cu toată sinceritatea și vreau să fiți convinși că sunteți pentru noi toți adevărate modele de viață. Mă bucur că putem sărbători, împreună, familia, longevitatea, înțelegerea, trăinicia și iubirea care dăinuie dincolo de timp sau de greutățile pe care viața ni le scoate în cale. Vă doresc să fiți cât mai fericiți, clipă de clipă, să aveți sănătate și viață lungă. La mulți ani!”, a spus, în discursul său, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La ceas de mare sărbătoare, pentru familiile model al Petroșaniului anului 2022, doi tineri artiști cu voce de aur și talent cât carul, pregătiți de eminentul șlefuitor de talente prof. Eugen Munteanu, le-au dăruit acestora un elegant și, în același timp emoționant moment artistic, pentru care protagoniștii, Adonia Antonescu și Mihai Frank, au fost aplaudați la scenă deschisă de toți cei prezenți la festivitățile care au marcat la Primăria din Petroșani, Ziua Familiei.