Jurnalism pe pâine în noul proiect media al valorosului om de presă Genu Tuțu

Home Stiri la zi Jurnalism pe pâine în noul proiect media al valorosului om de presă Genu Tuțu
Jurnalism pe pâine în noul proiect media al valorosului om de presă Genu Tuțu

Valoros jurnalist al Văii Jiului, cu o experiență de peste 35 de ani, îndeosebi în domeniul sportului și reportajului, Genu Tuțu demonstrează, încă o dată (dacă mai era nevoie!), că face parte din generația jurnaliștilor care știu cu ce ”se mănâncă” această meserie, aducând în fața publicului său un nou proiect mass-media.

Deși face parte din generația jurnaliștilor care încă tânjesc după mirosul de șpalturi tipografice, Genu Tuțu a găsit, ca orice profesionist adevărat, resursele necesare pentru a se reinventa într-o nouă eră a comunicațiilor în care ziarul tipărit pare tot mai depășit, în care imaginea și cuvântul vorbit ”aruncate” în online, câștigă tot mai mult teren în interesul publicului consumator de presă de calitate.

În acest context se înscrie și recent lansatul podcast realizat de Genu Tuțu și prezentat în spațiul virtual pe platforma web ce poartă chiar numele apreciatului jurnalist: www.genututu.com  care este disponibilă, în același timp, pe pagina de facebook a acestuia. Genu Tuțu spune despre noul său proiect jurnalistic că ”acesta vreau să fie locul în care călătoriile din țară și dincolo de granițe, sportul, istoria Văii Jiului să meargă mână-n mână. Colțul în care suntem „Liber(i) la vorbe”, alături de oameni faini, într-un cadru relaxat și primitor. Locul în care “Punctele Cardinale” să vă inspire și să vă poarte spre destinații superbe din lume. Secțiunea “Sport” să vă țină la curent cu noutățile sau vremurile apuse ale sportului Văii Jiului dar și cu evenimente internaționale la care am șansa de a fi prezent. Prin “Salutări din Valea Jiului” să descoperim împreună locuri, momente, oameni care au marcat istoria și viața din acest superb loc, numit acasă. “Liber la vorbe” să vă aducă în atenție oameni marcanți ai locului și nu numai, propunând un format nou, aliniat vremurilor. Un podcast într-o atmosferă relaxată, la un pahar de vin, “dezlegând” astfel vorbele invitaților”.

Iar primele emisiuni realizate pentru acest podcast, în care remarcabili oameni de sport din Valea Jiului au venit la o șuetă cu valorosul jurnalist Genu Tuțu, într-un cadru de studio elegant, excelent amenajat pentru acest gen de emisiuni, nu fac decât să confirme că în Valea Jiului jurnalismul de înaltă ținută și calitate există, cel puțin atâta timp cât reprezentanți de marcă ai acestei profesii, așa cum este și Genu Tuțu, au ambiția de a-și face meseria cu dedicație și cu dorința de a demonstra că ”nu tot ce zboară se mănâncă”, ci o presă cu adevărat valoroasă rămâne apanajul celor care ”mănâncă jurnalism pe pâine”.

Felicitări, Genu Tuțu, pentru noul tău proiect, căruia îi dorim mult succes !