Opt medalii pentru invențiile INCD INSEMEX Petroșani la EuroInvent 2022

Home Economie Opt medalii pentru invențiile INCD INSEMEX Petroșani la EuroInvent 2022
Opt medalii pentru invențiile INCD INSEMEX Petroșani la EuroInvent 2022

Remarcabil eveniment de tradiție în domeniul cercetării și inovării, European Exhibition of Creativity and Innovation EUROINVENT 2022 de la Iași a adus o nouă serie de medalii pentru proiectele cu care au participat la acest eveniment internațional cercetătorii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare INSEMEX din Petroșani. Aceștia au reușit să obțină, în urma evaluării unui prestigios juriu internațional, un număr de 4 medalii de aur, 3 medalii de argint și una de bronz.

Directorul general al INCD INSEMEX Petroșani, dr. ing. George Artur Găman spune că Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă de la Petroșani a participat la acest eveniment cu o serie de invenții în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu, fapt care confirmă din nou calitatea proiectelor de cercetare desfășurate în cadrul acestei apreciate instituții de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului.

European Exhibition of Creativity and Innovation EUROINVENT 2022 a avut loc în perioada 26-28 mai 2022, în sistem hibrid, respectiv online și onsite, fiind un eveniment organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români și Europe Direct din Iași, sub egida Festivalului Internaţional al Educaţiei, acesta fiind singurul eveniment din România care se desfăşoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors Associations şi WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations.

”Evenimentul de la Iași promovează creativitatea și inovația într-un context internațional. La ediția actuală au fost prezentate peste 600 de invenții și proiecte, realizate de cercetători din 25 de țări ale lumii, EUROINVENT fiind cel mai mare salon de inventică din Europa de Est. Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, a participat la acest eveniment cu o serie de invenții în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu, fapt care a adus în vitrina cu trofee a institutului nostru alte 4 medalii de aur, 3 medalii de argint, respectiv o medalie de bronz, pentru care le mulțumesc colegilor mei care au reprezentat INCD INSEMEX la acest eveniment”, a declarat dr. ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.