Au început lucrările de modernizare de la ”Grădinița Viitorului” din Lupeni

Home Administrație Au început lucrările de modernizare de la ”Grădinița Viitorului” din Lupeni
Au început lucrările de modernizare de la ”Grădinița Viitorului” din Lupeni

Se lucrează în ritm intens pe șantierul din strada Viitorului din municipiul Lupeni, mai exact la spațiul ”Grădiniței Viitorului”, așa cum este cunoscută instituția de învățământ preșcolar din acest cartier al municipiului Lupeni.

Nu mai puțin de 10.762.112,87 lei este valoarea acestui proiect, cea mai mare parte a banilor fiind constituită din fonduri europene nerambursabile, atrase de municipalitatea din Lupeni. Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat încă din anul 2020, însă procedurile de selecție a antreprenorului care va realiza lucrările aferente acestuia au durat destul de mult. În opinia primarului Lucian Resmeriță, care a vizitat recent șantierul acestei noi investiții din municipiul Lupeni, important este că lucrările au demarat. ”Este vorba în acest caz despre un proiect complex care vizează, pe de o parte, reabilitarea și dotarea Grădiniței de pe strada Viitorului, cunoscută drept ”Grădinița Viitorului” iar de pe altă parte, reabilitarea infrastructurii de acces către această unitate educațională, pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați din arealul acestei grădinițe, respectiv drumuri, străzi și alei pietonale din jurul grădiniței, respectiv aleea și spațiile verzi dintre străzile Tineretului și Viitorului”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Lucrările la acest obiectiv sunt realizate de firma Crys Miron Company SRL și au ca termen de finalizare luna mai a anului 2025.

”Întrucât îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, cu scopul dezvoltării localității noastre pe toate planurile, atât în domeniul educațional, prin modernizarea instituțiilor de învățământ și dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, cât și în domeniul sănătății, al infrastructurii dar și a parcurilor și locurilor de joacă și de relaxare din ora, am depus, în toți acești ani, zeci de proiecte realizate împreună cu echipa din cadrul Primăriei municipiului Lupeni, la diferite instituții de finanțare, în special pentru accesarea de fonduri europene. Iată că deja începem să și culegem roadele acestei munci și prin implementarea tuturor acestor proiecte, ne dorim să oferim un grad ridicat al calității vieții cetățenilor din municipiul Lupeni. Vă asigur că și în continuare vom acționa în această direcție ”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.