Arcașii români Beatrice Miklos și Mario Țîmpu s-au calificat pentru etapa eliminatorie de la Campionatul European de tir cu arcul din Germania

Home Stiri la zi Arcașii români Beatrice Miklos și Mario Țîmpu s-au calificat pentru etapa eliminatorie de la Campionatul European de tir cu arcul din Germania
Arcașii români Beatrice Miklos și Mario Țîmpu s-au calificat pentru etapa eliminatorie de la Campionatul European de tir cu arcul din Germania

Campionatul European de tir cu arcul din Germania a început luni, 6 iunie 2022, cu antrenamentele oficiale. Marți, 7 iunie 2022 au avut loc și primele sesiuni de tragere în calificările probei de arc olimpic la care au luat startul și reprezentanții României, Mario ȚÎMPU și Beatrice MIKLOS.

La individual feminin, Beatrice MIKLOS a tras în total 631p. după cele două manșe de la 70m, clasându-se pe locul 37, din cele 74 de poziții calificante. În următoarea fază, eliminatorie, Miklos o va întâlni miercuri, 08.06.2022, pe sportiva din Slovacia, Alexandra LONGOVA (n.red.-calificată de pe poziția 28), pentru accederea în 16imi-le probei. Învingătoarea o va întâlni pe Katharina BAUER (Germania), care vine din calificări de pe a5-a poziție, la egalitate de puncte cu locul 4, 659p.

Mario ȚÎMPU, celălalt reprezentant al României, concurează cu șanse reale pentru unul dintre primele 15 locuri care pot asigura calificarea la Jocurile Europene, obiectiv realizabil în condițiile în care, sportivul nostru a reușit un total de 665p, echivalent poziției 14. În urmă cu numai o lună de zile, Mario a totalizat 652p. la Grand Prix-ul de la Plovdiv (Bulgaria), evoluția de azi fiind un progres evident.

Miercuri dimineață, Țîmpu va trage pentru accederea în 16imi împotriva cehului Michal HLAHULEK, care s-a calificat de pe poziția 51 și l-a învins în meci intermediar pe Eyal ROZINER (Israel) cu scorul de 6-0. Conform calculelor hârtiei, românul pornește cu prima șansă.

Pe lângă probele individuale, România va concura miercuri după-amiază și în cea de echipe mixte, acolo unde va întâlni reprezentativa Finlandei, calificată de pe poziția 21. România a reușit să ocupe locul 12, cu un total de 1296p. Dacă va învinge selecționata nordică, România va juca pentru un loc în sferturile de finală ale CE cu Marea Britanie (locul 5 în calificări).

Hai România, drept la țintă!