Spectacolul „Joc în oglinzi” readuce flautul fermecat la Deva

Home Cultură Spectacolul „Joc în oglinzi” readuce flautul fermecat la Deva
Spectacolul „Joc în oglinzi” readuce flautul fermecat la Deva

Turneul național ,,Flautul fermecat” – ediția a XI-a aduce sub titlul „Joc în oglinzi” un nou spectacol de muzică și poezie cu Ion Bogdan Ștefănescu şi discipolii săi: Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru și Mihai Vaida. Evenimentul va avea loc și în județul Hunedoara, la Deva, în organizarea Primăriei Municipiului Deva și Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Acesta va fi găzduit de Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal” Deva vineri, 17 iunie 2022, la ora 19:00.

,,Spectacolul „Joc în oglinzi” aduce în prim plan lirica marilor poeți români, de la Mihai Eminescu, Arghezi și Blaga, la poeții contemporani, totul fixat pe un suport muzical cu lucrări originale de Ioan Dobrinescu și Ion Bogdan Ștefănescu și, mai ales, cu piese care ilustrează parcursul istoric al muzicii românești, de la Anton Pann și Ioan Coioni până în zilele noastre, incluzând și câteva piese celebre ale perioadei interbelice, în aranjamentele pline de farmec ale lui Ioan Dobrinescu”, spune flautistul Ion Bogdan Ştefănescu.

Ion Bogdan Ștefănescu este solist al Filarmonicii „George Enescu”, prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică din București și, totodată, membru al Uniunii Scriitorilor din România și laureat al premiului „Cartea anului de poezie 2016”, premiu acordat de Filiala de Poezie București a Uniunii Scriitorilor din România.

Intrarea la evenimentul care va avea loc la Deva este liberă, în limita locurilor disponibile.