Noi decizii administrative ale Consiliului județean Hunedoara

Home Administrație Noi decizii administrative ale Consiliului județean Hunedoara
Noi decizii administrative ale Consiliului județean Hunedoara

Președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a convocat pentru 9 iunie 2022 o nouă ședință extraordinară a forului legislativ hunedorean, în vederea adoptării unor noi hotărâri care vor sta la baza activității administrației județene.

”Am spus și susțin în continuare că fondurile nerambursabile sunt motorul dezvoltării județului Hunedoara. Administrația pe care o conduc are ocazia de a atrage sume importante pentru proiectele de dezvoltare, de aceea, echipa din cadrul instituției lucrează intens pentru a depune cât mai multe cereri de finanțare eligibile. Una din problemele care ne preocupă este îmbunătățirea constantă a serviciilor medicale și a condițiilor oferite pacienților în unitățile medicale aflate în administrarea CJ Hunedoara. De aceea, facem demersuri pentru obținerea unei finanțări necesare reabilitării Sanatoriului de Pneumoftiziologie de la Brad. În paralel, derulăm alte două proiecte care vizează refacerea integrală a instalațiilor electrice atât la Sanatoriul de la Brad, cât și la cel de la Geoagiu”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Acesta a mai arătat că, tot în ceea ce privește acest domeniu al sănătății, urmează să fie finalizită construcția clădirii în care va funcționa temporar UPU de la SJU Deva, ulterior spațiul fiind destinat secției Spitalizare de zi. Laurențiu Nistor spune că este pentru prima dată când SJU Deva va avea un spațiu destinat acestei secții, astfel încât pacienții care au nevoie de analize medicale sau internări de zi, să nu mai fie nevoiți să aștepte pe băncile din fața spitalului.

”Am promis – și ne vom ține de cuvânt – că, în 2023, Biblioteca Județeană se va muta într-un nou sediu. Facem toate demersurile pentru asigurarea finanțării în vederea finalizării lucrărilor de amenajare la corpul de clădire din cadrul Palatului Administrativ din Piața „I.C. Brătianu” din Deva. Noul spațiu este adecvat activității pe care o desfășoară Biblioteca Județeană și sunt convins că publicul larg va ajunge la aceeași concluzie”, a mai arătat președintele CJH, Laurențiu Nistor.

De asemenea, în ceea ce privește infrastructura rutieră, au fost aprobate procedurile pentru modernizarea Drumului regelui Căzănești – Vața de Jos și a drumului spre Lelese (DJ 687F), iar în atenția administrației județene se află și drumul spre Poienția Voinii, din Ținutul Pădurenilor.

Proiectele de hotărâre care au fost adoptate în ședința din 9 iunie 2022 de consilierii județeni sunt următoarele:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Deva;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului propriu al Județului Hunedoara pe anul 2022, precum și modificarea programului de investiții anexă la buget;
4. Proiect de hotărâre privind utilizarea excedentului anual al bugetului propriu al Județului Hunedoara rezultat la închiderea exercițiului bugetar al anului 2021, ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare prevăzute în bugetul propriu al județului Hunedoara pe anul 2022;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor documentații tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru unele obiective de investiții ale Județului Hunedoara;
6. Proiect de hotarare privind aprobarea statului de functii al aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Hunedoara.