Exploatările de lemn distrug drumul județean spre Sarmizegetusa Regia

Home Administrație Exploatările de lemn distrug drumul județean spre Sarmizegetusa Regia
Exploatările de lemn distrug drumul județean spre Sarmizegetusa Regia

Modul în care, în anumite locuri, se face exploatarea masei lemnoase în zonă este revoltător! Autoritățile județene din Hunedoara atrag atenția, spre exemplu, asupra distrugerilor cauzate de firmele care exploatează lemnul în zona localității Grădiștea de Munte.

Administratorul public al județului Hunedoara, împreună cu funcționari din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Hunedoara  au inspectat starea DJ 705 A, unul de importanță deosebită pentru turismul național, având în vedere că acesta asigură accesul auto în situl UNESCU de la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

”Scopul vizitei de lucru a fost monitorizarea stării în care se prezintă DJ 705A, calea de acces spre acest sit istoric. Sigur, ne pregătim pentru sezonul estival, numărul turiștilor începe deja să crească, dar ne preocupă o problemă care nu numai că afectează drumul, dar aduce prejudicii întregului județ. Ceea ce am găsit este, din păcate, revoltător! Nimeni nu se opune exploatărilor de acest gen, dat nu este posibil ca cineva să-și bată joc de drumurile județene în așa hal. Nu vrem ca acest drum să ajungă ca cel spre Lacul Cinciș!”, a declarat Costel Avram.

Administratorul public al județului Hunedoara face un apel către Romsilva și IPJ Hunedoara să monitorizeze cu responsabilitate modul în care acești operatori își desfășoară activitatea.