Al treilea volum de poezie semnat de Daciana Cosmina Lazăr va fi lansat, pe 23 iunie, la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în ziua de 23 iunie 2022, ora 17,00, la Sala de Lectură, un eveniment cultural dedicat poeziei și iubitorilor acesteia: va fi lansat cel de-al treilea volum de poezie semnat de Daciana Cosmina Lazăr, intitulat „Tatuajul sufletului”, apărut la Editura Karina din Deva.

Autoarea, de profesie economist, este membră a Cenaclului literar „Nichita Stănescu” al M.A.I. București și a publicat versuri în reviste literare din județele Vrancea și Maramureș.

După volumele „Cuvintele sufletului” (2016) și „Iubirea din vers” (2019), autoarea își menține tema predilectă, dragostea, căreia îi conferă valențe lirice pline de sensibilitate și trăire intensă. Toate cele 88 de poezii din recentul volum sunt parcă o demonstrație concretă a celebrului ultim vers din „Paradisul” lui Dante: „Dragostea care pune în mișcare soarele și astrele”.

”Deși este economist prin formație, om al rigorii și al calculelor reci, Daciana Cosmina Lazăr are sufletul mereu deschis spre visare, spre meditație și, mai ales, spre iubire. Această iubire o îmbracă în straiele strălucite ale versului, niște versuri pline de sensibilitate și de frumusețe lăuntrică”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

În postfața semnată de Carla Strujan aflăm că poeziile Dacianei Cosmina Lazăr „cuprind toate stările sufletești pe care iubirea tatuată în suflet le poate da, sinceritate, frumos, lacrimi de fericire, dor de dragoste, așteptare”.

La această nouă lansare de carte sunt așteptați toți cei care iubesc poezia, care știu să aprecieze frumusețea unui vers, a unei imagini poetice pline de trăire și sensibilitate.