Biblioteci stradale în județul Hunedoara cu sprijinul Illinois Romanian-American Community

Home Educație Biblioteci stradale în județul Hunedoara cu sprijinul Illinois Romanian-American Community
Biblioteci stradale în județul Hunedoara cu sprijinul Illinois Romanian-American Community

Mai multe căsuțe de lectură vor fi instalate în diverse localități hunedorene, în cadrul proiectului ”Biblioteci stradale în România” (Little Free Libraries For Romania), derulat de Organizația „Illinois Romanian-American Community”, Inspectoratul Școlar județean Hunedoara și Instituția Prefectului județului Hunedoara.

În acest scop a fost semnat la Deva un acord de colaborare între cele trei instituții, documentul punând bazele unor importante acțiuni pentru sprijinirea și încurajarea membrilor comunităților să participe activ la acte de cultură, și, totodată, conștientizarea acestora cu privire la importanța lecturii și a educației, prin înființarea de biblioteci stradale în cele 69 de comune și orașe hunedorene. Semnatarii sunt reprezentanții celor trei parteneri în derularea acestui inedit, dar binevenit, proiect educațional, respectiv Daniela A. Kelemen, director de planificare strategică și dezvoltare al Organizației „Illinois Romanian-American Community”, inspectorul școlar general Maria Ștefănie și prefectul Călin Petru Marian.

Acordul de parteneriat va avea ca principală activitate construirea și amplasarea de Biblioteci Stradale / Căsuțe de Lectură în Județul Hunedoara, precum și aprovizionarea acestora cu cărți, reviste și materiale informative, care să ofere populației acces la informație și educație. Colaborarea pentru lectură, educație și cultură își propune, în principal, susținerea și promovarea programelor culturale, educative, în vederea consolidării capacității comunităților de a se implica, prin acțiuni practice, stimularea lecturii și a valorilor culturale și sprijinirea și încurajarea membrilor comunităților să participe activ la acte de cultură, și, totodată, conștientizarea acestora cu privire la importanța lecturii și a educației.