Tineri muzicieni din Petroșani, prezenți în Tabăra Internațională de Muzică de la Várpalota

Home Educație Tineri muzicieni din Petroșani, prezenți în Tabăra Internațională de Muzică de la Várpalota
Tineri muzicieni din Petroșani, prezenți în Tabăra Internațională de Muzică de la Várpalota

Adânc înrădăcinate în timp, încă din urmă cu mai bine de două decenii, relațiile de parteneriat dintre comunitățile locale din Petroșani și Várpalota (Ungaria) constituie una dintre cele mai active și eficiente relații de colaborare între localități europene înfrățite. De-a lungul timpului, numeroase activități comune s-au bucurat de interes din partea locuitorilor din cele două localități înfrățite, iar în rândul principalilor beneficiari ai acestora s-au numărat îndeosebi copiii.

Și anul acesta, în baza acordului de reciprocitate dintre autoritățile locale din Petroșani și, respectiv Várpalota, copii din localitatea ungară au fost prezenți într-o tabără la Petroșani, iar copii din Petroșani au fost invitați, la rândul lor, să viziteze localitatea înfrățită din Ungaria.

Mai mult, în a doua jumătate a acestei luni (19-25 iunie 2022), o delegație a municipiului Petroșani, condusă de Csaba Kutasi, consilierul pentru Relații Externe al primarului Tiberiu Iacob Ridzi, din care au făcut parte un număr de 7 elevi și 3 profesori, reprezentanți ai Secției de muzică de la Școala Gimnazială ”I.G. Duca”, au fost prezenți la Várpalota, unde au participat la Tabăra Internațională de Muzică, organizată de Școala Gimnazială de Arte ”Thuri György” din această localitate.

”În această operioadă au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, doamna Campanari Talaber Marta, Primarul orașului înfrățit Várpalota, cu domnul Katona Csaba, Viceprimar, cu consilierul Biroului de relații internaționale de la Primăria din Várpalota, doamna Borbásné Gazdag Gabriella, precum și reprezentanții Școlii Gimnaziale de Arte ”Thuri György” din Várpalota. De asemenea, elevii din Petroșani au participat la o serie de activități didactice, unde s-au pregătit cu profesorii din Várpalota, iar elevii din Várpalota au fost pregătiți de profesorii din Petroșani, îndeosebi în ceea ce privește activitățile specifice tinerilor muzicieni. De asemenea participanții la tabără au avut posibilitatea să participe zilnic la activități sportive comune și au fost vizitate obiective turistice din zonă”, a declarat Csaba Kutasi.

La finalul taberei a fost organizat și un concert muzical, care s-a desfășurat în eleganta sală festivă a cetății Thury din Várpalota, unde elevii participanți la tabără au susținut un recital. Un recital în care tinerii muzicieni din Valea Jiului au excelat din nou, cucerind inimile spectatorilor și aplauzele tuturor celor prezenți.