Producători locali și promotori ai tradițiilor hunedorene își dau întâlnire la Mintia, pentru o nouă ediție a GAL FEST

Home Reportaj Producători locali și promotori ai tradițiilor hunedorene își dau întâlnire la Mintia, pentru o nouă ediție a GAL FEST
Producători locali și promotori ai tradițiilor hunedorene își dau întâlnire la Mintia, pentru o nouă ediție a GAL FEST

Trei zile de sărbătoare, cu muzică și dansuri folclorice, produse tradiționale, târguri și ateliere meșteșugărești, activități pentru cei mici și multe alte surprize. Aceasta este oferta începutului lunii iulie 2022 pe care o propun reprezentanții Asociației GAL din Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor, care împreună cu Consiliul județean Hunedoara, Primăria comunei Vețel, DGAMPT Hunedoara și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, organizează cea de-a doua ediție a GAL FEST.

Evenimentul va avea loc în perioada 1-3 iulie 2022, pe stadionul din Mintia, pe raza comunei Vețel, unde vor avea loc o serie de activități economice și cultural-artistice menite să pună în valoare producătorii locali din zona celor două regiuni de tradiție ale județului Hunedoara.

În deschiderea GAL FEST 2022, la sediul Consiliului Județean Hunedoara din Deva va avea loc vineri, 1 iulie 2022, ora 12,00 un workshop cu participarea reprezentanților autorităților județene din Hunedoara, Gorj, Dolj, experți ai Băncii Mondiale, ai Comisiei Europene și ai Ministerelor Agriculturii, Mediului și Transporturilor. ”Susținerea producătorilor locali, a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești se numără printre preocupările mele și ale echipei din conducerea CJ Hunedoara. Fără promovarea oamenilor care se străduiesc să mențină vii obiceiurile moștenite din străbuni, să ducă mai departe portul popular, rețetele și meșteșugurile vechi, ne-am pierde legătura cu trecutul și cu înaintașii noștri. Și ar fi mare păcat, deoarece copiii și nepoții noștri și-ar pierde, treptat-treptat, identitatea de neam. După succesul de anul trecut al primei ediții a GAL Fest desfășurată în comuna Densuș, am hotărât să sprijin cât pot continuarea acestui proiect al Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor. Anul acesta, ediția a II-a a festivalului se va desfășura la Mintia, comuna Vețel, una dintre porțile de intrare în spectaculosul Ținut al Pădurenilor”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Programul pregătit de organizatori pentru GAL FEST 2022 de la Mintia este unul bogat, din care nu lipsesc standurile cu produse specifice zonei, parada portului popular și folclorul tradițional. În afișul alăturat regăsiți programul complet al evenimentului: