Elevii de 10 din județul Hunedoara, premiați pentru excelența la învățătură

Home Administrație Elevii de 10 din județul Hunedoara, premiați pentru excelența la învățătură
Elevii de 10 din județul Hunedoara, premiați pentru excelența la învățătură

Cinci elevi de nota 10, o olimpică internațională și profesoara sa au fost recompensați de către Consiliul Județean Hunedoara, pentru rezultatele excepționale obținute la examenele naționale și la olimpiadele internaționale la care au participat în acest an.

Pentru a face posibil acest lucru, președintele CJH, Laurențiu Nistor a convocat luni, 4 iulie 20022, o ședință extraordinară a forului județean, în care consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 40.000 de lei net pentru premierea performerilor. La eveniment au fost invitați să participe și beneficiarii direcți ai acestei hotărâri a Consiliului județean Hunedoara, iar la finalul ședinței a avut loc și o scurtă festivitate în cadrul căreia premianții au primit diplome de merit, flori și felicitări la scenă deschisă.

„Vă felicit pentru rezultatele deosebite obținute. În primul rând, este munca voastră de care trebuie să fiți mândri. Vă doresc mult succes pe mai departe și sper să fiți un exemplu. Sper ca de la an la an, în județul Hunedoara, să fie tot mai multe note de 10 la examenele finale. Felicitări profesorilor care v-au pregătit și părinților care v-au fost mereu aproape, v-au susținut și cred că o vor face și în continuare” a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Astfel, potrivit deciziei adoptate de forul legislativ hunedorean, câte 5.000 de lei net au fost acordați următorilor elevi care au obținut nota zece la Evaluarea Națională și la Bacalaureat:

  • IULIA ANDREI de la Liceul Teoretic „I.C Brătianu” Hațeg (Evaluarea Națională)
  • IOANA IULIA POPA de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva (Bacalaureat)
  • ANDA-GEORGIANA SOFIAN de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara (Bacalaureat)
  • HERA-ERIN SUSANYI de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara (Bacalaureat)
  • RAMI-MIHAI CRISTESCU de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara (Bacalaureat)

Mai mult, eleva ANDREEA ȘOIE de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara a fost premiată cu 10.000 de lei net pentru performanța extraordinară la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad, unde a obținut medalia de aur, iar profesoara sa, MIHAELA SOPINCEAN, primește un premiu în valoare de 5.000 de lei pentru felul în care a știut să-și îndrume și coordoneze eleva spre aceste rezultate excelente.

Administrația județean consideră că performanța la învățătură trebuie sprijinită și încurajată, iar rezultatele deosebite merită recompensate, pentru că elevii excepționali sunt o mândrie pentru noi toți și un exemplu pentru generațiile care vin din urmă.