Radu Polifronie și Alina Tinca, reconfirmați ca antrenori WKF

Home Stiri la zi Radu Polifronie și Alina Tinca, reconfirmați ca antrenori WKF
Radu Polifronie și Alina Tinca, reconfirmați ca antrenori WKF

Coordonatorii Clubului Sportiv Poli Karate din Petroșani și cunoscuți sportivi karateka din țara noastră, Radu Polifronie și Alina Tinca au trecut cu brio un nou examen pentru antrenori WKF, în cadrul sesiunii de examinare care a avut loc, zilele trecute, la Porec în Croația.

”Este pentru a treia oară când obținem licența de antrenori ai Federației Internaționale de Karate (WKF), fapt care ne permite sa coordonam sportivii la competiții de cel mai înalt nivel cum sunt, spre exemplu, Karate1 Premier League sau Campionatul Mondial de karate”, a declarat Radu Polifronie.

Acesta a mai precizat că licența de antrenor WKF este valabilă pentru o perioadă de 3 ani, iar în România, alături de cei doi sportivi din Valea Jiului, doar încă doi antrenori mai dețin o astfel de licență internațională.

În paralel cu examenul WKF Coach Kumite al celor doi antrenori de la CS Poli Karate Petroșani, 3 sportivi ai acestui club au participat, tot la Porec la concursul internațional Karate1 Youth League 2022, unde au obținut rezultate bune.

”A fost un concurs foarte puternic la care au participat 1957 sportivi, de la 1325 cluburi din 55 de țări. Noi am participat cu 3 sportivi, fiecare fiind la prima participare la un Karate1 Youth League. Este vorba despre Victor Igărelu care abia a împlinit 12 ani în 15 Iunie și a participat la categoria 12-13 ani (minicadeți) având o evoluție foarte bună într-o categorie cu 53 de sportivi competitori. A ajuns până în turul 4, în sferturile de finală, unde a pierdut cu 1-1, la decizie. Un alt sportiv al nostru, Robert Chiriluț s-a clasat pe locul 9 într-o categorie cu 51 de competitori după ce a pierdut în repasaj cu 1-0 în fata sportivului din Ucraina. În fine, Sebastian Breazu Sebastian a participat la categoria minicadeți (45 kg) dar a pierdut în primul tur confruntarea cu sportivul din Cehia, după ce a condus aproape tot meciul. Consider că am avut, totuși, o participare bună pentru sportivii noștri, aceasta constituind un plus de experiență acumulat într-o competiție de cel mai înalt nivel. Încă suntem în proces de acumulare de experiență, dar rezultatele încep ușor-ușor să se vadă”, a declarat Radu Polifronie, președintele CS Poli Karate din Petroșani.

În calendarul competițional al sportivilor de la acest club de karate din Valea Jiului urmează acum Youth League Venice 2022, un alt concurs de nivel internațional, care va avea loc în această vară în Italia.