”Vivat! Crescat! Floreat!” promoția 2022 a Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani

Home Educație ”Vivat! Crescat! Floreat!” promoția 2022 a Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani
”Vivat! Crescat! Floreat!” promoția 2022 a Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani

În cei 29 de ani de la înființarea Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani, 25 de generații de studenți au absolvit aici cu brio pregătirea superioară în specialități socio-umane, în asistență socială și administrație publică. Cea mai numeroasă promoție de absolvenți din ultimii cel puțin 6 ani a acestei facultăți a fost felicitată în cadrul festivității care a avut loc miercuri, 6 iulie 2022, în Aula Magna a Universității din Petroșani, acolo unde studenții absolvenți au fost întâmpinați, cu acordurile imnului ”Gaudeamus igitur!”, în aplauze, de către părinți, rude, prieteni, dar și de întreaga conducere a Universității.

Absolvenților celei de-a 25-a promoții de absolvenți ai Facultății de Științe le-au transmis felicitări, la scenă deschisă, rectorul Universității din Petroșani – prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, președintele Senatului universitar – conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu și decanul Facultății de Științe – conf.univ.dr.ec. Imola Drigă.

”Cu toate că Facultatea de Științe este cea mai tânără facultate din structura Universității din Petroșani, ea și-a câștigat deja o frumoasă tradiție și a devenit una importantă în structura instituției noastre, având specializări căutate pe piața muncii și, în consecință, acestea fiind căutate de studenții dornici să-și desăvârșească aici studiile universitare. În același timp, este o facultate de perspectivă și căutăm permanent să ne adaptăm la cerințele partenerilor noștri de dialog și ale beneficiarilor noștri. Evident, mă bucur că încă o promoție iese de pe băncile acestei universități, după trei ani ceva mai speciali, în care poate nu ne-am văzut prea des față-în-față cu studenții, dar am realizat că aceștia s-au pregătit conștiincioși pentru momentul absolvirii și susținerii examenului de licență”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

În actuala promoție au absolvit studiile de licență ale Facultății de Științe, la diversele specializări ale acesteia, nu mai puțin de 318 studenți. Cătălina Ghidirim din Republica Moldova, absolventă a specializării Economia Comerțului, Turismului și Afacerilor, a finalizat prima etapă a studiilor academice de la Facultatea de Științe din Petroșani, ca șef de promoție, cu media generală 9,91, aceasta fiind și cea mai mare medie de absolvire din promoția acestui an de la Universitatea din Petroșani. Aceasta s-a declarat încântată de anii de studenție petrecuți la Petroșani. ”Au fost 3 ani cu multe provocări, pe de o parte pentru că am venit de foarte departe și deseori mi-a fost dor de părinți și de rude, apoi în perioada pandemiei am fost departe de colegi și de prieteni, dar timpul a trecut și cu ajutorul minunaților noștri profesori, cu ajutorul familiei, am ajuns și la acest moment plin de emoție și satisfacție al absolvirii universității. Sunt onorată că am făcut parte din cadrul studenților Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani și le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în toți anii de studenție”, a declarat Cătălina Ghidirim.

Aceasta a primit din partea decanului Facultății de Științe, conf.univ.dr.ec. Imola Drigă și însemnele care-i atestă calitatea de șef de promoție. Decanul Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani a ținut însă să-i felicite pe toți absolvenții promoției din acest an. ”Suntem la momentul absolvirii celei de-a 25-a promoții de absolvenți ai facultății noastre, ceea ce consemnează 29 de ani de existență a acesteia în structura Universității din Petroșani. Suntem, în raport cu istoria acestei Universități o facultate relativ tânără, dar ne mândrim cu toți absolvenții noștri de până acum așa cum ne mândrim și cu această promoție ceva mai specială, care nu doar că a avut în față provocările pandemiei, dar este și cea mai numeroasă din ultimii 6 ani, având în vedere că avem și primii absolvenți ai extensiilor facultății noastre de la Deva și de la Hunedoara”, a declarat conf.univ.dr.ing. Imola Drigă, decanul Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani.

Dincolo de cuvenitele felicitări transmise noii generații de absolvenți, așa cum au relevat, rând pe rând, reprezentanții conducerii Universității din Petroșani, Facultatea de Științe își păstrează în continuare porțile deschise pentru absolvenții de astăzi, invitându-i să-și desăvârșească aici studiile academice prin urmarea uneia din numeroasele și atractivele specializări de master. Tot așa cum îi invită pe absolvenții de Bacalaureat să să înscrie la specializările Facultății de Științe, care sunt deosebit de variate și de atractive, cu perspective certe de inserție pe piața muncii, după absolvire.