Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu pregătește cinci premiere!

Home Cultură Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu pregătește cinci premiere!
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu pregătește cinci premiere!

Odată cu finalizarea ediției 2022 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) a început pregătirile pentru cele cinci premiere pe care le va prezenta în perioada următoare. Regia spectacolelor este semnată de Silviu Purcărete, Andriy Zholdak, Andrei și Andreea Grosu, Hunor Horvath și Bogdan Sărătean.

Silviu Purcărete lucrează la o nouă creație pentru Naționalul sibian, producție în care revine pe scenă și Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), alături de 20 de actori ai Teatrului din Sibiu. Producția are ca temă Poezia ca Spectacol, spectacolul poeziei.

Cea de-a doua premieră din perioada următoare este „MASS”, de  Fran Kranz, în regia lui Andrei și Andreea Grosu, o coproducție TNRS și Unteatru, care va avea premiera atât la Sibiu, cât și la București.

„Oleanna”, de David Mamet, în regia lui Bogdan Sărătean și „Cameristele“, de Jean Genet, regia Hunor Horvath, spectacol al Secției Germane a TNRS, sunt deja în lucru.

Regizorul ucrainean Andriy Zholdak se află la Sibiu, unde pregătește spectacolul „Romeo și Julieta”, după William Shakespeare, cu o distribuție formată din actori ai TNRS.

 „Am finalizat cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și am reușit o performanță fără precedent față de edițiile anterioare, iar marea bucurie pentru noi a fost reacția publicului. În același timp, continuăm cu reprezentațiile „Faust”, care se joacă cu sala plină în acest sfârșit de săptămână. Tot astăzi, prezentăm spectacolul de Gală al Aleii Celebrităților, pe care vă invităm să îl urmăriți începând cu ora 21:00, la TVR. Mă voi afla în această seară la „Faust”, la Fabrica de Cultură, pentru a vedea începutul spectacolului și felul în care spectatorii se bucură de acest miracol care se desfășoară la Fabrica de Cultură, pe care așteptăm să o aducem în patrimoniul Primăriei Municipiului Sibiu, în așa fel încât să putem dezvolta un program european pentru reabilitarea tuturor spațiilor. Este o mare bucurie că se lucrează pe toate fronturile, atât la Secția română, cât și la Secția germană, dar și tinerii de la Universitate. Indiferent de micile greutăți trecătoare, frumusețea, miracolul și creația sunt rațiunea noastră de a fi. Rostul nostru este în A DĂRUI! Dragii noștri spectatori, chiar vă iubim!” – a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele FITS.