Primăria și Consiliul local Uricani au aprobat programul pentru ”Zilele orașului Uricani”, ediția 2022

Home Administrație Primăria și Consiliul local Uricani au aprobat programul pentru ”Zilele orașului Uricani”, ediția 2022
Primăria și Consiliul local  Uricani au aprobat programul pentru ”Zilele orașului Uricani”, ediția 2022

An după an, activitățile cultural-artistice și sportive organizate la Uricani, sub genericul ”Zilelor orașului” au cunoscut o creștere constantă în rândul locuitorilor acestei localități, însă ștacheta ținută mereu sus și crescută de la an la an de organizatori, care nu au făcut rabat la calitatea acestui eveniment, au făcut ca spectacolele ”Zilelor orașului Uricani” să fie apreciate și de numeroși locuitori din alte localități ale Văii Jiului și județului Hunedoara, veniți în fiecare an în număr mare la acest eveniment.

În ultimii doi ani, pandemia de coronavirus și restricțiile impuse de aceasta, au condus la suspendarea manifestărilor ”Zilelor orașului Uricani”, pentru că autoritățile publice locale au înțeles că sănătatea oamenilor este mai presus de orice. Primarul orașului Uricani spune că deși pericolul Covid-19 nu este încă pe deplin eradicat (iar statisticile Ministerului Sănătății confirmă această ipoteză), uricănenii au nevoie de câteva zile de sărbătoare, iar Primăria și Consiliul local al orașului Uricani este pregătit să răspundă acestei nevoi.

În acest sens, Consiliul local al orașului Uricani a adoptat, zilele acestea, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Dănuț Buhăescu, prin care a fost aprobată organizarea unei noi ediții a ”Zilelor orașului Uricani”, bugetul și programul de desfășurare al acestui eveniment. ”Salut decizia Consiliului local și mă bucur că pot informa cetățenii orașului Uricani că anul acesta vom organiza, după doi ani de pauză, ”Zilele orașului Uricani”. În mare parte am păstrat structura de organizare din anii trecuți însă, din cauza lucrărilor de investiții pe care le avem la terenurile de sport din orașul Uricani nu vom putea organiza, în acest an, campionatul de fotbal. Pe agenda activităților sportive de la Zilele orașului, rămân însă toate celelalte competiții tradiționale, respectiv cele de tenis de masă, șah și table, pentru care vor fi alocate fonduri de premiere”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

În ceea ce privește programul artistic al evenimentului, administrația locală de la Uricani va colabora și pentru ediția din acest an a ”Zilelor orașului” cu impresarul timișorean Mihăiță Ardelean. Chiar dacă, până la acest moment, nu a fost încă ”bătută în cuie” lista artiștilor care vor urca pe scena spectacolelor de la Uricani, primarul Dănuț Buhăescu spune că s-a gândit deja la nume precum: Andra, Jador, ”Talisman”, ”Noaptea târziu”, Ciprian Roman, Nicoleta Voica, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Ioan Drăgan sau Ka-Riga, cărora li se vor adăuga numeroși artiști locali.

Ceea ce este însă de pe acum sigur 100% este că, anul acesta, Zilele orașului Uricani vor avea loc în zilele de 19, 20 și 21 august, pe Bulevardul principal al orașului, în zona blocului 13.

Foto: Arhivă