Opera ”La Traviata” de Verdi poate fi văzută la Petroșani și din parcul de lângă Teatrul I.D. Sîrbu”

Home Cultură Opera ”La Traviata” de Verdi poate fi văzută la Petroșani și din parcul de lângă Teatrul I.D. Sîrbu”
Opera ”La Traviata” de Verdi poate fi văzută la Petroșani și din parcul de lângă Teatrul I.D. Sîrbu”

Festivalul de operă în aer liber Opera Nights, ediția 2022, un eveniment care face parte din strategia de promovare cultural-turistică a județului Hunedoara, debutează astăzi la Petroșani cu un  spectacol-eveniment: ”La Traviata” de Giuseppe Verdi, una dintre cele mai apreciate și jucate opere din lume.

Aceasta va fi prezentată, joi, 28 iulie 2022 de la ora 20,00 pe scena Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, de către Teatrul național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța, condus de reputata soprană Daniela Vlădescu. În rolul personajului principal Violetta Valery va fi soprana Diana Țugui de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Interesul publicului din Valea Jiului pentru acest eveniment, oferit cu titlu gratuit de Consiliul județean Hunedoara este unul foarte ridicat, fapt conformat de numărul mare de cereri care a condus la epuizarea locurilor disponibile în sala mare a Teatrului din Petroșani încă de săptămâna trecută. În aceste condiții, organizatorii au decis să vină în întâmpinarea interesului deosebit de mare al publicului pentru acest eveniment artistic, printr-o soluție tehnică care va permite tuturor celor interesați să urmărească în direct reprezentația acestui spectacol. ”Consiliul Județean Hunedoara a luat decizia de a monta un ecran exterior, în laterala clădării teatrului din Petroșani spre parcul Europa din Centrul civic, astfel încât toți doritorii să poată viziona sau audia un spectacol de operă de excepție! Ne-am fi dorit ca și spectacolul programat, în premieră, în Valea Jiului, să poată fi organizat, la fel ca și cele de la Hunedoara și Deva, în aer liber și eu am propus chiar fosta Mină Petrila pentru acest lucru, însă timpul scurt nu ne-a permis să organizăm corespunzător zona pentru un eveniment de asemenea anvergură, iar cea mai bună opțiune alternativă a fost sala teatrului din Petroșani. Mă bucur însă că am putut găsi această soluție tehnică prin care toți cei interesați să poată lua parte la acest regal artistic organizat de Consiliul județean Hunedoara la Petroșani”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Reamintim că vineri și sâmbătă, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în curtea exterioară, vor avea loc, de asemenea, alte două spectacole de mare ținută: ”Rigoleto” de Verdi și ”Cavaleria Rusticana” & ”Paiațe” de Pietro Mascagni. Închiderea festivalului este programată pentru duminică, 31 iulie, la Deva, în curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara unde se joacă din nou „La Traviata”, de Verdi, dar interpreta principală va fi de această dată soprana Marta Sandu Ofrim, de la Opera Română din București.