Înotul peste Canalul Bristol al lui Avram Iancu a fost omologat oficial

Home Stiri la zi Înotul peste Canalul Bristol al lui Avram Iancu a fost omologat oficial
Înotul peste Canalul Bristol al lui Avram Iancu a fost omologat oficial

Bristol Channel Swimming Association (BCSA), entitatea care guvernează înoturile peste Canalul Bristol din Țara Galilor a omologat oficial performanța sportivului român Avram Iancu. Acesta a reușit să traverseze acest canal, pe ruta Glenthorne to Porthcaw, pe data de 21 iulie 2022, după o cursă de 11 ore și 42 de minute, devenind primul român care a reușit această performanță și cel de-al 14-la sportiv de pe mapamond care-și adaugă în palmares traversarea Canalului Bristol.

BCSA a decis, în fața evidenței faptelor lui Avram Iancu, să-i oficializeze performanța, prin publicarea acesteia în Jurnalul oficial al asociației. ”La nicio săptămână după înot, BCS a constatat că înotul s-a desfășurat corect și că este o traversare a Canalului Bristol reușită, introducându-mă în lista scurtă și, ceea ce este mai important, oficială a înotătorilor care au reușit să traverseze înot pe ruta Glenthorne to Porthcawl! Sunt primul român și al 14-lea om din lume care reușește această traversare, fiind al 14-lea în listă. Dincolo de reușita personală, a echipei mele, este o reușită și a României, pentru că numele țării noastre apare de pe acum în panoplia care este în vizorul tuturor iubitorilor înotului în ape deschise”, a declarat sportivul petroșenean Avram Iancu.

Această omologare aduce după sine recunoașterea performanței obținute de sportivul român și de către celelalte organizații internaționale care guvernează înotul în ape deschise, cum sunt spre exemplu, Marathon Swimmers Federation .sau World Open Water Swimming Association.