CJH pregătește noi lucrări de modernizare pe drumul județean 705A: Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia

Home Administrație CJH pregătește noi lucrări de modernizare pe drumul județean 705A: Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia
CJH pregătește noi lucrări de modernizare pe drumul județean 705A: Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia

Cu deplina convingere că dezvoltarea turismului în județul Hunedoara este strâns legată de starea drumurilor de acces către principalele obiective turistice, Consiliul județean Hunedoara pregătește noi lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere pe care o are în administrare. Un astfel de drum, cu un impact semnficativ în dezvoltarea turismului hunedorean este și DJ 705A, care leagă municipiul Orăștie de comuna Costești și de aici, mai departe, de situl dacic de la sarmizegetusa Regia.

La sediul CJH a fost semnat astăzi un prim contract în vederea modernizării acestui drum, contract care vizează elaborarea Proiectului de Autorizare a executării lucrărilor de Construire, Proiect Tehnic și Detalii de Execuție, Verificare Tehnică a proiectului și Asistență Tehnică pe perioada execuției, pentru obiectivul „Modernizare DJ 705A: Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, km 2+200-km19+465”.

Proiectul se înscrie în Obiectivul de Politică 3 „O Europă conectată”, Obiectivul specific „Dezvoltarea unei mobilități naționale, regionale și locale, durabile, reziliente în fața schimbărilor climatice, inteligente și intermodale inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere”., iar valoarea estimată pentru întregul obiectiv este de 1,4 milioane de lei.

„Dezvoltarea turismului în județul Hunedoara este strâns legată de investițiile pe care le facem în infrastructura rutieră. Cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia este unul din principalele obiective turistice din județ, iar numărul vizitatorilor crește de la an la an. Am promis că vom face demersuri pentru modernizarea acestui sector de drum județean și, iată, că facem pași importanți în acest sens”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

La rândul său, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că acest sector de drum a fost în atenția administrației județene și în anii trecuți, când s-a intervenit pentru a repara carosabilul afectat de intemperii și de traficul greu. Acum însă, autoritățile județene se pregătesc pentru a finanța ample lucrări care vor transforma complet șoseaua care duce spre Sarmizegetusa Regia. Obiectivul noului proiect este consolidarea structurii rutiere prin aplicarea mai multor tipuri de structuri rutiere pe sectoare omogene, stabilite in functie de grosimea fundatiei existente, pe sectorul în lungime de 17,265 km.