Pădurarul Constantin Ionașc din Lupeni, de 9 ani ”cel mai bun pădurar” din județul Hunedoara

Home Stiri la zi Pădurarul Constantin Ionașc din Lupeni, de 9 ani ”cel mai bun pădurar” din județul Hunedoara
Pădurarul Constantin Ionașc din Lupeni, de 9 ani ”cel mai bun pădurar” din județul Hunedoara

Pentru al nouălea an consecutiv din istoria concursului derulat de Direcția Silvică Hunedoara, pădurarul Constantin Ionașc de la Ocolul Silvic din Lupeni este câștigător al titlului de ”Cel mai bun pădurar” al județului Hunedoara.

Faza pe direcţie a concursului profesional “Cel mai bun pădurar” a avut loc zilele acestea la Simeria, iar printre participanți s-au numărat câștigătorii etapei anterioare desfășurate în cadrul tuturor ocoalelor silvice de pe raza județului Hunedoara. Concurenții au avut de parcurs mai multe probe de specialitate, respectiv:

  • un test grilă de verificare a cunoștințelor teoretice specifice profesiei;
  • recunoașterea speciilor din flora forestieră, a speciilor de vânat și dăunători ai pădurii;
  • cubarea şi sortarea lemnului;
  • utilizarea dendrometrului la măsurarea înălţimii arborilor;
  • întocmirea bonurilor de lucru/recepţie la lucrările de regenerare a pădurii.

În urma analizei concurenților, juriul a fost nevoit să constate din nou că titlul de ”Cel mai bun pădurar” al județului Hunedoara i se cuvine reprezentantului Ocolului Silvic Lupeni, Constantin Ionașc, care-și păstrează acest titlu câștigat acum pentru a noua oară în cariera sa. De altfel, acesta va reprezenta județul Hunedoara și la etapa finală a competiției ”Cel mai bun pădurar din România”, care va avea loc anul acesta, în luna octombrie, la Sibiu.

În clasamentul pădururarilor hunedoreni, Constantin Ionașc este urmat de: Ioan Jurj (de la Ocolul Silvic Grădiște) și Bogdan Tironiac (de la Ocolul Silvic Simeria).