Noua grădiniță din Cartierul Bucura 2 de la Uricani este pregătită pentru a-i întâmpina pe primii săi beneficiari

Home Administrație Noua grădiniță din Cartierul Bucura 2 de la Uricani este pregătită pentru a-i întâmpina pe primii săi beneficiari
Noua grădiniță din Cartierul Bucura 2 de la Uricani este pregătită pentru a-i întâmpina pe primii săi beneficiari

Noul an școlar 2022-2023 vine pentru uricăneni cu o veste mult-așteptată. Lucrările la construcția noii grădinițe din cartierul Bucura 2 (în spatele blocului 13) au fost finalizate. Cum și dotările specifice, de la mobilier, jucării și materiale didactice au fost deja și ele achiziționate, noua grădiniță care va funcționa pe raza orașului Uricani după cele mai moderne standarde în materie, este pregătită pentru a-i găzdui pe primii săi beneficiari odată cu noul an școlar care debutează pe data de 5 septembrie.

Primarul orașului Uricani este, la rândul său, mulțumit de finalizarea la timp a acestei investiții, chiar dacă mai sunt unele mici retușuri care trebuie făcute pentru ca noul obiectiv educațional să fie complet definitivat. ”Este un mare câștig pentru copiii din orașul Uricani faptul că vor putea merge la grădiniță într-o unitate de învățământ nu doar nou-nouță, ci și construită și echipată conform celor mai moderne standarde. Este adevărat, mai sunt de executat unele lucrări de introducerea rețelei de gaz metan necesar pentru punerea în funcțiune a centralei termice, dar am convingerea că până la momentul la care va fi nevoie de încălzirea spațiului, acestea vor fi încheiate cu succes. Totodată, mai sunt de finalizat unele lucrări de infrastructură în jurul grădiniței și se lucrează intens în aceste zile la realizarea aleilor pietonale din curtea grădiniței, la amenajarea și montarea complexului de joacă, precum și la realizarea zonelor verzi și la împrejmuirea întregului perimetru al grădiniței. Dar, una peste alta, cel mai important este faptul că noul an școlar ne găsește cu acest obiectiv deosebit de imoprtant finalizat și pus la dispoziția copiilor din comunitatea orașului Uricani”, a declarat primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu .

Acesta a mai precizat că, pentru început, noua grădiniță va funcționa cu clase cu program normal, însă este deja analizată oportuntatea de a realiza, începând cu anul viitor, și clase cu program prelungit, dacă acest lucru este solicitat de părinți. ”Împreună cu conducerea unităților de învățământ din orașul Uricani vom face o evaluare prin care ne propunem să aflăm câți părinți ar dori să înscrie, pentru anul viitor, copii la program prelungit, astfel încât să putem face demersurile pentru înființarea de clase de grădiniță de acest tip. În funcție de solicitări, vom cere Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, înființarea de astfel de clase la noua grădiniță. Deja am primit acordul de principiu din partea doamnei Inspector Școlar General al Județului Hunedoara, prof. Maria Ștefănie, căreia îi mulțumim anticipat”, a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta dă asigurări cadrelor didactice și părinților de la noua grădiniță din cartierul Bucura că, așa cum s-a procedat și se procedează cu toate celelalte unități de învățământ de pe raza orașului Uricani, orice fel de probleme sau lipsuri care-i vor fi semnalate, vor fi abordate cu maximă responsabilitate de administrația publică locală a orașului Uricani, pentru rezolvarea acestora.