Pensionarii Văii Jiului îl invită pe Primul Ministru la o dezbatere serioasă a problemelor regiunii

Home Stiri la zi Pensionarii Văii Jiului îl invită pe Primul Ministru la o dezbatere serioasă a problemelor regiunii
Pensionarii Văii Jiului îl invită pe Primul Ministru la o dezbatere serioasă a problemelor regiunii

Asociația Pensionarilor din Valea Jiului îi solicită Premierului României, Nicolae Ionel Ciucă să vină cât mai repede posibil în Valea Jiului, pentru a participa la o sesiune de dezbateri cu privire la problemele regiunii care, în opinia lor, trebuie purtată ”la fața locului”, nu doar în cabinetele guvernamentale de la București sau în ședințele de analiză de la Bruxelles.

Fost lider al minerilor din Valea Jiului, Ion Aurel Titel, în prezent pensionar, purtătorul de cuvânt al Asociației Pensionarilor din Valea Jiului arată că ”doar împreună cu reprezentanți ai comunităților locale din toate domeniile de activitate, cu Premierul României, cu miniștrii Energiei, Economiei, Muncii, Fondurilor Europene, cu Președintele Senatului și al Camerei Deputaților, se poate face o analiză concretă a situației dramatice în care se află astăzi Valea Jiului și doar împreună cu acești factori se pot lua deciziile care conducă la redresarea economică și socială a regiunii și mai ales la îmbunătățirea locuitorilor din Valea Plângerii, în mare parte pensionari.”

Reprezentantul Asociației Pensionarilor din Valea Jiului, Ion Aurel Titel apreciază că până în prezent, în ciuda declarațiilor publice ale liderilor de la București, Valea Jiului pare a fi mai degrabă o regiune abandonată, așa cum s-a întâmplat și în alte momente istorice dificile. ”Valea Jiului a redevenit Valea Plângerii. Din nefericire, se pare că istoria se repetă, iar după Lupeni 29 și Lupeni 77, se pare că Valea Jiului este condamnată din nou și pedepsită de cei care au puterea. Industria și puterea economică a Văii Jiului a fost distrusă sistematic în ultimul sfert de secol, fără a pune însă nimic în loc. Astfel, dintr-un mare centru muncitoresc, am ajuns să fim astăzi o zonă în care oamenii abia supraviețuiesc, o zonă de care tinerii fug și pe care cei în drept par că au abandonat-o”, spune Ion Aurel Titel.

În numele Asociației Pensionarilor, categorie socială care reprezintă mai bine de jumătate din populația actuală a Văii Jiului, Ion Aurel Titel împreună cu întreaga echipă de conducere a acestei organizații, solicită Guvernului și Parlamentului României să-și asume responsabilitatea de a rezolva problemele oamenilor din Valea Jiului, inclusiv ale pensionarilor față de care au mai rămas încă o serie de promisiuni privind redobândirea unopr drepturi, nerezolvate.