Investiții de 34 de milioane de lei la Lupeni prin Programul ”Anghel Salygni”

Home Administrație Investiții de 34 de milioane de lei la Lupeni prin Programul ”Anghel Salygni”
Investiții de 34 de milioane de lei la Lupeni prin Programul ”Anghel Salygni”

Așa cum a declarat în repetate rânduri primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, atragerea de fonduri pentru implementarea programelor de dezvoltare locală este o activitate spre care se orientează în mod predilect întreaga echipă aflată la conducerea acestei localități din Valea Jiului.

Pe lângă numeroasele proiecte europene care au adus Primăriei municipiului Lupeni fonduri de zeci de milioane de euro, proiecte aflate acum în diferite etape de implementare, municipalitatea a aplicat și pentru noul Program de Dezvoltare Locală al Guvernului României, program ce poartă numele ilustrului inginer român Anghel Salygni. Ținând cont de speificitatea acestui program, Primăria municipiului Lupeni a creionat, realizat și depus proiecta calate exact pe scopul preconizat al acestui program, astfel încât cele două proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, Lucrprilor Publice și Administrației au fost aprobate. Contractele de finanțare pentru acestea aduc administrației locale de la Lupeni fonduri în valoarea totală de aproape 34 de milioane de lei, aceasta fiind suma cea mai mare de bani atrași, pe acest program, dintre primăriile din Valea Jiului.

”Sunt resurse financiare importante, deosebit de utile, care ne vor ajuta să punem în operă o serie de investiții corespunzătoare celor vizate de Programul Național ”Anghel Salygni”, respectiv investiții în extinderea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și a celor de canalizare din zonele mărginașe ale municipiului Lupeni, precum și pentru continuarea programului nostru de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale pe alte străzi de pe raza municipiului Lupeni. Continuăm dezvoltarea municipiului Lupeni și atragem fonduri necesare în acest scop, motiv pentru care le mulțumesc colegilor din cadrul echipei de proiecte-programe, cu ajutorul cărora am realizat și depus și aceste două noi proiecte pentru care am reușit săp atragem bani de la Guvern”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta spune că, în ceea ce privește investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere din municipiul Lupeni, noul proiect vizează străzile: Brazilor, Roșia, Dealul Roșu, Aleea Plopilor, Aleea Gorunului, str. Vîscozei, Tineretului (inclusiv zona Liceul Tehnologic), Calea Brăii, zona de Agrement până la Telegondolă și strada Frumoasă. Similar, în ceea ce privește cel de-al doilea program finanțat prin PNDL ”Anghel Salygni”, vor fi realizate investiții în extinderea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare, inclusiv realizarea de stații de pompare a apelor uzate, pe străzile: Vânătorilor, Brazilor, Pîrîul Roșia, Dealul Roșu, Bărbăteni, Mierleasa, Zănoaga, 9 Mai, Revoluției, Avram Iancu, 1 Mai, Nicușor Gociu, Retezatului, Vulturului, Vasile Alecsandri, Mureșului, Cerbului, Bisericii, Negoiului, I.L. Caragiale, Vitoș Gavrilă, Stadionului și Eroilor.

Cel mai probabil, lucrările efective la aceste noi proiecte de investiții publice din municipiul Lupeni vor începe în primăvara anului viitor.