Centru de suport pentru refugiații ucraineni în județul Hunedoara

Home Stiri la zi Centru de suport pentru refugiații ucraineni în județul Hunedoara
Centru de suport pentru refugiații ucraineni în județul Hunedoara
Începând cu luna septembrie 2022, grație implementării programului ”Ajutăm Împreună”, în județul Hunedoara va fi deschis un Centru de Suport pentru refugiații din Ucraina care au ales să se stabilească în această regiune a României.
Centrul de suport pentru refugiații din Ucraina va funcționa la sediul Direcției de Asistență Socială (DAS) Hunedoara, urmând să-i deservească pe refugiații ucraineni aflati pe teritoriul judetului Hunedoara, în zona Hațeg – Râu de Mori – Hunedoara. Aici, cei 80 de refugiați, adulți și copii, vor beneficia de cursuri de limba română și de limba engleză, de asistență în găsirea unui loc de muncă, de suport psihologic, etc.
Tot în cadrul acestui Centru de suport, grație implicării voluntarilor Asociației ”Copii pentru Viitor”, aici vor fi înființare un grup de suport pentru mame, ateliere de creativitate pentru copii și tineri excusii în județ și alte programe cultural-educaționale. În plus, după cum informează Anca Iordănescu, președintele Asociației ”Copii pentru Viitor”, o dată pe lună, acestia vor beneficia și de pachete cu alimente, pachete cu produse de igienă personală, îmbrăcăminte, încalțăminte și rechizite școlare.
Punerea în funcțiune a Centrului de Suport pentru refugiații din Ucraina de la Hunedoara face parte din proiectul ”AJUTĂM ÎMPREUNĂ”, un proiect finanțat HP România și implementat de Asociația ”Copii pentru Viitor” cu ajutorul DAS Hunedoara.