Lansare de carte Anca Ciolca / ”Tatuaj pe suflet”, un volum de poezie ca o declarație de dragoste

Home Cultură Lansare de carte Anca Ciolca / ”Tatuaj pe suflet”, un volum de poezie ca o declarație de dragoste
Lansare de carte Anca Ciolca / ”Tatuaj pe suflet”, un volum de poezie ca o declarație de dragoste

Cafeneaua artelor ”Aztek Caffe” din centrul municipiului Petroșani găzduiește astăzi, de la ora 18,00 un eveniment cultural de excepție. Acesta este prilejuit de lansarea noului volum de versuri al poetei Anca Ciolca, dublat de acordurile de pian ale maestrului Aurelian Epuraș și de un concert folk al Claudiei Șponor care include compoziții în primă-audiție ale acesteia chiar pe versurile Ancăi Ciolca.

Noul volum de versuri semnat Anca Ciolca, intitulat ”Tatuaj pe suflet”, a apărut sub egida Casei de Editură Exclusiv, parte a grupului editorial Exclusiv Media, care editează inclusiv ziarul care găzduiește acest articol. Acesta este și motivul pentru care am avut privilegiul unei lecturi ”en avance” a noilor creații semnate de Anca Ciolca, de unde au izvorât și următoarele considerații pe care aceasta a găsit de cuviință să le includă și în cartea sa.

Anca Ciolca și poezia ca declarație de dragoste

Atât de vie, de caldă și de exaltată, setea de poezie, de iubire, de viață a Ancăi Ciolca pare desprinsă de undeva de pe tărâmul zeilor, din harpa lui Apollo, mergându-ți negreșit direct la inimă, săgetată parcă de etern înamoratul Cupidon.

Cu epitete senzuale și metafore diafane, poeziile Ancăi Ciolca sunt veritabile afrodiziace în rime fierbinți sau în vers alb precum înspumata Afrodita, conturând o perpetuă declarație de dragoste ce definește, în esență, latura cea mai frumoasă din personalitatea autoarei și din prețiosul sipet al calităților umane. Cu eros și patos deopotrivă, Anca Ciolca surprinde în versurile sale candide cel mai frumos sentiment insuflat oamenilor indubitabil prin voință divină, așa cum cred că tot prin aceleași meandre, au darul de a ajunge negreșit la sufletul cititorului.

Cu sensuri atent studiate ale fiecărui cuvânt și ale fiecărui vers, cu cuvinte meticulos așezate pe șevaletul alb al inocenței, al purității, poemele de dragoste ale Ancăi Ciolca au darul de a extazia, fără nici măcar vreo umbră de vinovăție. Ele te fac ”să-ți muști buzele” ori ”să-ți tremure mâinile și picioarele”, iar cu fiecare vers pe care-l sorb ochii, cu patimă, creierul revarsă în neștire valuri de melatonină.

În universul poeziilor Ancăi Ciolca, femeie, mamă și poetă deopotrivă, acest magnific sentiment al dragostei are puterea de a se divide și de a se dărui, în egală măsură, copiilor săi, sufletului său și cititorilor săi, într-atât de puternic încât, inevitabil, lasă urme. Urme ca niște adânci, dar delicate, tatuaje. ”Tatuaje pe suflet”!

E o adevărată desfătare, pentru suflet și minte, în fiecare dintre poeziile care se regăsesc în acest al doilea volum de versuri semnat de poeta Anca Ciolca, după excepționalul său volum de debut ”Iubește și scrie”. Așa cum e o adevărată plăcere fiecare întâlnire sub semnul lui Apollo și fiecare prilej de conversație pe teme lirice sau lumești cu distinsa scriitoare, un om fenomenal, o femeie mereu tânără, mereu jovială, mereu exuberantă, mereu veselă și de aceea întotdeauna ”iubibilă”.

Vă invităm să vă bucurați de poeziile Ancăi Ciolca și de evenimentul acestei lansări de carte cu sesiune de autografe, într-un spectacol de poezie în lectura autorului, vineri, 16 septembrie 2022 de la ora 18,00 la Aztek Caffe. Iar pentru că oricât ar fi de generoasă oferta, locurile sunt limitate, vă invităm să consultați disponibilitatea la telefonul gazdelor: 0730 079 401 pentru a vă rezerva locul la acest eveniment.