Tineri dansatori din Deva în Top10 la “Dance Sport Children European Grand Prix”

Home Stiri la zi Tineri dansatori din Deva în Top10 la “Dance Sport Children European Grand Prix”
Tineri dansatori din Deva în Top10 la “Dance Sport Children European Grand Prix”

În competițiile de dans sportiv ale circuitului european “Dance Sport Children European Grand Prix”, care se desfășoară în această perioadă în mai multe țări europene, evoluează peste 100 de perechi de tineri dansatori, cu vârste între 12 și 15 ani, din 19 țări din Europa. Între aceștia se regăsesc și tinerii dansatori sportivi Brigita Marina și Andrei Stoica, legitimați la CSM Deva, care reprezintă, alături de echipe de la alte cluburi, țara noastră.

Antrenați de Andra și Dragoș Căprioară, Brigita și Andrei au ajuns în circuitul continental de dans sportiv ca urmare a calificării lor în semifinalele Campionatului Național de dans standard pentru juniori II, lucru care le-a adus selecționarea în lotul reprezentativ al țării noastre.

Cei doi tineri dansatori hunedoreni, care sunt prima pereche din Deva selecționată în lotul național de dans sportiv după mai bine de 30 de ani, au participat, zilele trecute, la o nouă etapă din circuit, la Mlada Boleslav, în Cehia, unde au s-a clasat pe un onorant și valoros loc cinci. Acest rezultat se adaugă celor obținute în etapele anterioare, respectiv două clasări pe poziția a patra, în Croația și în Ungaria, și un loc șapte, la București, care i-au adus pe Brigita și Andrei în Top 10 al “Dance Sport Children European Grand Prix” și le permite dansatorilor de la CSM Deva să aspire la prezența în marea finală a Grand Prix-ului European, unde se vor califica primele șase perechi din clasamentul general.

Brigita Marina și Andrei Stoica, care sunt cea mai bine clasată pereche din România în circuit, își pot mări zestrea de puncte chiar la sfârșitul acestei săptămâni, când vor participa la o nouă etapă din “DanceSportEurope Children European Grand Prix”, în Austria, la Vosendorf. „O evoluție bună, pe care, de altfel, o și așteptăm, le va permite sportivilor noștri să avanseze în clasamentul general, și, dacă vor ajunge în primele șase perechi europene, vor participa și la marea finală a circuitului. Sunt convinsă că Brigita și Andrei vor evolua foarte bine, iar acest lucru la va permite ca, de anul viitor, să ia parte și la competiții mondiale, care punctează în World Ranking, topul celor mai buni dansatori sportivi din lume”, a declarat Andra Căprioară, antrenor de dans sportiv de la CSM Deva.

Dansul sportiv este, alături de atletism, fotbal și handbal, una dinte cele patru secții de la CSM Deva, club susținut financiar de municipalitatea de la poalele Cetății și înființat la inițiativa primarului Florin Oancea.