Sume compensatorii de 1,38 milioane lei pentru 242 de noi disponibilizări la CEH

Home Economie Sume compensatorii de 1,38 milioane lei pentru 242 de noi disponibilizări la CEH

Executivul a aprobat alocarea sumei de 1,38 milioane lei pentru 242 persoane disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în temeiul art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2019 cu modificările și completările ulterioare.

Alocarea sumei pentru plata venitului lunar în completare se realizează din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2022.

Prin Planul de disponibilizare al Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A., este prevăzută disponibilizarea unui număr de 360 persoane, iar dintre aceștia un număr de 118 persoane sunt pensionabile.

Restrângerea activității acestei societăți în insolvență vine în contextul în care România se pregătește să implementeze un plan de acțiune privind tranziția în regiunile carbonifere, de decarbonizare, de reorganizare și restrângere a activității, în care operatorii economici să aplice măsuri de trecere la producția de energie din surse regenerabile sau mai puțin poluante și chiar măsuri de lichidare a unor segmente de activitate.