INSEMEX găzduiește o nouă ediție a Concursului național de Salvare Minieră

Home Stiri la zi INSEMEX găzduiește o nouă ediție a Concursului național de Salvare Minieră
INSEMEX găzduiește o nouă ediție a Concursului național de Salvare Minieră

După trei ani de pauză, impusă de criza sanitară pe care am traversat-o cu toții, la Petroșani va fi reluat, anul acesta, unul dintre cele mai importante concursuri de pregătire a salvatorilor minieri din România.

Organizat de Asociația Salvatorilor Minieri si de Suprafatã (ASMS) din România și INCD INSEMEX Petroșani, ediția a XIII-a a Concursului Național de Salvare Minieră va avea loc în perioada 12-14 octombrie 2022 la INCD INSEMEX Petroșani.

Potrivit directorului general al INCD INSEMEX Petroșani, dr.ing.George Artur Găman, ediția din acest an este una care marchează nu doar revirimentul acestui tip de activitate menită să asigure o bună pregătire a salvatorilor minieri, ci va marca totodată prezența celui mai mare număr de competitori din istoria acestui eveniment. ”Organizăm la Petroșani, după 3 ani de pauză, o nouă ediție a concursului național de salvare minieră. Este un eveniment deosebit de important pentru noi, ca organizatori, dar și pentru toți cei care activează în acest domeniu de activitate. Mă bucură nespus faptul că vom avea, la ediția din acest an, peste 100 de participanți, prezența fiind de altfel cea mai mare din istoria acestui eveniment”, a declarat dr.ing. George Artu Găman.

Concursul Național de Salvare Minieră din România va avea loc în cadrul sălilor de antrenament special concepute în cadrul INSEMEX pentru pregătirea salvatorilor mineri și constituie una dintre cele mai importante etape din evaluarea pregătirii acestora.

Organizatorii evenimentului apreciază că acest tip de competiție are rolul extinderii cooperării pe plan național a stațiilor de salvare printr-un schimb de informatii optim și aplicat. Totodată, esențială pentru Asociatia Salvatorilor Minieri și de Suprafață este și alinierea la normativele și standardele internaționale în domeniu în rândul tututor membrilor și partenerilor.