Administrația din Vulcan se află în procedura de declarare a municipiului ca stațiune turistică

Home Administrație Administrația din Vulcan se află în procedura de declarare a municipiului ca stațiune turistică
Administrația din Vulcan se află în procedura de declarare a municipiului ca stațiune turistică

Administrația din Vulcan se află în procedura de declarare a municipiului ca stațiune turistică. O comisie de evaluare a documentațiilor pentru atestarea stațiunilor turistice a fost prezentă, la sfârșitul săptămânii trecute, în municipiul Vulcan din Valea Jiului.

Administrația locală din Vulcan a depus, în data de 10 februarie 2022, documentația necesară pentru declararea municipiului Vulcan ca stațiune turistică de interes local. În data de 23 septembrie 2022, Comisia de evaluare a documentațiilor pentru atestarea stațiunilor turistice, constituită la nivelul Ministerului Antreprenoriatului și turismului, a decis evaluarea conformității informațiilor furnizate în acea documentație.

Vizita în teren, la Vulcan, a cinci membri din comisie a avut loc sâmbătă, 8 octombrie 2022.

Potrivit procesului verbal încheiat la finalul verificărilor, comisia a acordat un număr de 190 de puncte. Punctajul obținut este unul îmbucurător și înseamnă pasul spre următoarea etapă de atestare. Comisia a propus declararea municipiului Vulcan ca stațiune turistică. Punctajul minim impus de legislație pentru îndeplinirea condițiilor este de 90 de puncte.

Printre criteriile obligatorii de atestare se numără și un număr de 100 de locuri de cazare, dintre care minimum 30 la sută clasificate la categoriile 3-5 stele / flori.

Municipiul Vulcan a obținut puncte suplimentare și la criteriile legate de omologarea a cel puțin o pârtie de schi, organizarea de evenimente turistice, culturale, sportive, dar și pentru amenajări și dotări pentru practicarea sporturilor.

Conform legii, o staţiune turistică atestată este administrată de consiliul local în a cărui rază teritorială se află.

Administrația locală și antreprenorii din stațiunile turistice de interes local vor putea accesa fonduri dedicate dezvoltării unor activități specifice.