Trei zile de spectacole pentru toate gusturile și vârstele la Petroșani

Home Cultură Trei zile de spectacole pentru toate gusturile și vârstele la Petroșani
Trei zile de spectacole pentru toate gusturile și vârstele la Petroșani

Vor fi trei zile de spectacole pentru toate gusturile și pentru toate  vârstele, la finalul acestei săptămâni, pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”.

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 18.00, sunteți invitați aici să vizionați monodrama „Recuperare. Un proces.” după autori români contemporani, în regia lui Marius Costache.

„Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de demult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pentru a fi vindicate prin fumul evocării lor. Un spectacol poetic despre procesul recuperării unei identități, a gândului bun și a poftei de viață”, apreciază regizorul Marius Costache

Sâmbătă, 15 Octombrie 2022, ora 18.00, este programat spectacolul „Dale carnavalului” de I.L. Caragiale. Montarea și decorurile îi aparțin renumitului regizor Alexandru Grecu, de la Chișinău, aflat la prima colaborare cu teatrul din Valea Jiului. Coregrafia a fost concepută de Dumitru Tanmoșan, iar costumele de Wilhelmina Kuron Bekesi.

„D’ale carnavalului” o savuroasă comedie,  plină de momente spectaculoase puse în valoare de actorii petroșeneni. Spectacolul s-a bucurat de altfel de un mare succes și la Chișinău, unde a fost prezentat, săptămâna aceasta, în deschiderea Festivalului ”Unire prin Cultură – Caragiale să ne judece organizat în Capitala Republicii Moldova.

De remarcat jocul volubil si plin de har al actorilor, care au dat viață nemuritoarelor personaje caragialiene : Nae (Robert Vladu), Crăcănel (Mihai Sima), Pampon (Laurențiu Vlad), Iordache (Andrei Șchiopu), Mița (Corina Vișinescu), Didina (Simona Codreanu).

Duminică, 16 Octombrie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați în lumea poveștilor. Pe scena Teatrului din Petroșani puteți viziona spectacolul „Frozen – Regatul de gheață”, un spectacol de Dan Mirea.  Montarea regizorului este varianta scenică a celebrului musical hollywoodian realizat după basmul „Crăiasa zăpezii” de Andersen. Povestea celor două prințese – surori și a încercărilor pe care trebuie să le înfrunte este abordată în acest spectacol în cheie feerică.

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” de marți până joi, între orele 8 – 17, vineri, între orele 8 – 13 și 17 –18 , sâmbătă, între orele 17 – 18 și duminică, între orele 11 – 12.