În Parâng se dă startul la o nouă întrecere cu… telescaunul

Home Stiri la zi În Parâng se dă startul la o nouă întrecere cu… telescaunul
În Parâng se dă startul la o nouă întrecere cu… telescaunul

Cei mai cutezători și mai bine pregătiți atleți din România sunt provocați la o întrecere sportivă de mare calibru, care se desfășoară în stațiunea turistică Parâng din Valea Jiului, unde va avea loc, în acest sfârșit de săpătmână, cea de-a șasea ediție a concursului de alergare montană ”Red Bull Outrun the Lift”.

Organizat de apreciatul sportiv Toma Coconea, cursa din Parâng este, așa cum explică organizatorul, una contratimp. ”Mai exact, totul se întâmplă în sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiș. Concurenții trebuie să parcurgă cei 2,5km, cu o diferență de altitudine de 615 m, înaintea telescaunului”, explică Toma Coconea.

Până acum, doar 11 alergători români au reușit această performanță, iar remarcabilul atlet Gyorgy Szabolcs Istvan a scos cel mai bun timp din istoria evenimentului: 20 de minute și 26 secunde, în anul 2018.

Aproape 200 de sportivi sunt așteptați să fie prezenți la startul competiției din Parâng, care va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, la ora 12:00, cu plecare de la baza telescaunului, în grupe de câte 20 alergători, concomitent cu telescaunul.

Concursul ”Red Bull Outrun the Lift” are și premii pe măsură. Astfel, atât la categoria masculin, cât și la feminin, pentru locul I se vor acorda 1.500 lei, pentru locul 2 – 1.000 de lei , iar pentru locul 3 – 500 de lei. În plus, sportivii care reușesc să ajungă la finish înaintea telescaunului primesc alți 500 lei.

Debutul ediției din acest an a ”Red Bull Outrun the Lift” este însoțit de anunțul făcut de Toma Coconea, care a făcut public faptul că va fi prezent, anul viitor, pentru a 11-a oară,m la starul celei mai importante competiții de anduranță din lume: Red Bull X-Alps. ”Am o veste grozavă pe care îmi doresc să o împărtășesc cu voi! Pentru a 11-a oară voi lua startul la cea mai grea cursă de anduranță din lume: Red Bull X-Alps. Ediția din 2023 va sărbători cei 20 de ani de competiție, aceasta având loc prima oară în 2003. O viață de om, o viață dedicată unei discipline pe cât de dificile și provocatoare, pe atât de frumoasă! Am fost prezent la fiecare ediție până acum și sunt mândru și onorat să pot face parte din această poveste în continuare. Cu susținerea și energia primite de la voi, cei care veți urmări cursa de acasă, voi umple rezervorul de determinare și voi face și de această dată o figură frumoasă. Până atunci, văî dau întâlnire acasă, în Parâng, la Red Bul Outrun the Lift1”, a spus Toma Coconea.