”Începuturi” – vernisaj al elevilor de la cercul de desen al Clubului Copiilor Valea Jiului

Home Educație ”Începuturi” – vernisaj al elevilor de la cercul de desen al Clubului Copiilor Valea Jiului
”Începuturi” – vernisaj al elevilor de la cercul de desen al Clubului Copiilor Valea Jiului

Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni a găzduit sâmbătă, 15 octombrie 2022, vernisajul expoziţiei elevilor talentați ai Cercurilor de desen de la sediile din Lupeni, Petroșani și Petrila ale Clubului Copiilor Valea Jiului, expoziție intitulată în mod sugestiv ”Începuturi”.

Sub îndrumarea prof. Radu Dacian Chinţa, tinerii pasionați de desen au realizat zeci de lucrări, din care peste 50 au fost expuse în cadrul acestei expoziții. Desene sau picturi îmbrăcând forme și culori variate, prezintă peisaje, portrete, scene de viață, păsări, flori, animale, insecte, natură statică, abstract sau iconografie, imaginate de tinerii aspiranți la statutul de artist plastic.

”Expoziţia are semnificaţia unui început deoarece este vernisată la început de an şcolar, marcând anul acesta şi o schimbare de generaţii în care noi talente sunt invitate să desluşească tainele artelor, în această casă primitoare a Clubului Copiilor. Titlul expoziției are chiar o dublă semnificaţie, pentru că şi copiii se află la început de carieră artistică, ei fiind nevoiţi să realizeze o introspecţie în mapa de lucrări, o căutare, o analiză, o autoevaluare, prin care să poată fi în postura de a lua, încă de acum, o decizie. De asemenea, ne dorim să încurajăm tinerii aflaţi la început de drum, pe calea artelor, să se exprime în locuri publice, o Galerie de Artă  fiind cel mai potrivit loc pentru o astfel de exprimare. Invit, astfel, publicul iubitor de frumos să viziteze acastă expoziţie la Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni”, a declarat prof.Radu Dacian Chinţa.

La vernisaj au participat alături de tinerii artiști și profesorul coordonator al acestora, primarul municipiului Lupeni – Lucian Marius Resmeriţă, prof.Simonel Bucur – artist plastic, preşedintele Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”, consilierii locali prof. Rodica Cîmpean și prof Aurelia Bucur Rovența, dar și părinţi, bunici, cadre didactice și iubitori de arte frumoase din municipiul Lupeni.

Expoziția ”Începuturi” rămâne deschisă pentru perioada următoare, aceasta putând fi vizitată gratruit de toți ce interesați.

Antoneta DUBAN