Mister, magie și suspans, de Halloween, în curtea Bibliotecii Județene ”Ovid Densușianu”

Home Stiri la zi Mister, magie și suspans, de Halloween, în curtea Bibliotecii Județene ”Ovid Densușianu”
Mister, magie și suspans, de Halloween, în curtea Bibliotecii Județene ”Ovid Densușianu”

Sfârșitul lunii octombrie este așteptat întotdeauna cu mare bucurie, în special de către cei mai mici dintre prietenii Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva, care doresc să intre în lumea plină de magie a sărbătorii de Halloween. De câțiva ani încoace, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, se pregătește cu multă grijă și cu drag pentru ca aceștia să se simtă cât mai bine în atmosfera de Halloween.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de 28 octombrie, în prezența unui public numeros și entuziast.

”Am dorit să oferim și anul acesta o atractivă seară de Halloween și, în acest scop, am creat un decor adecvat acestei îndrăgite sărbători care a venit din lumea anglo-saxonă: curtea bibliotecii a fost împodobită cu zeci de bostani, iar programul artistic a reușit să producă atmosfera tainică și de magie necesară unei veritabile petreceri de Halloween. Halloween-ul a devenit și la noi o sărbătoare, o zi îndrăgită în care misterul, suspansul, dar și veselia fac casă bună și descrețesc frunțile tuturor. De aceea, această sărbătoare, venită de departe, a fost repede adoptată și la noi, în mod deosebit de către tinerii doritori de petrecere și deconectare. Cu siguranță, tinerii sunt cei care dau mereu tonul acestei serbări, ei au entuziasmul necesar pentru a intra în atmosfera plină de vrajă a Halloween-ului, dar s-au aflat printre noi și persoane care au depășit anii adolescenței și au venit să se bucure împreună cu tinerii de ambianța festivă pe care am creat-o.  Desigur, am adoptat sărbătoarea de Halloween, o petrecem cu veselie și plăcere, dar nu uităm nicio clipă sărbătorile noastre tradiționale românești care nu pierd nimic din importanță și frumusețe. Ținem foarte mult la tot ceea ce înseamnă tradiție și păstrarea tezaurului nostru de cultură. Nu uităm că Halloween-ul este o sărbătoare a bunei dispoziții, a umorului, de aceea ea se pliază perfect pe sufletul românesc”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Participanții au așteptat cu mare emoție și nerăbdare cele două concursuri pentru care s-au pregătit cu multă atenție: „Cel mai înspăimântător costum” și „Dovleacul de groază”. Costumele, inspirate din figurile supranaturale – monștri, schelete, vrăjitoare, vampiri – au avut rolul de a crea magia, misterul și farmecul care sunt ingredientele absolut obligatorii pentru ceea ce înseamnă sărbătoarea de Halloween.

Concursurile s-au dovedit a fi și de această dată o revărsare de imaginație, de inspirație și de idei originale, participanții au avut câmp liber de manifestare, iar aplauzele celor care au asistat la parada costumelor și la concursul dovlecilor le-au răsplătit întregul efort.

”Biblioteca noastră, pe lângă activitățile profesionale, de informare, pe care le desfășoară, pe lângă promovarea culturii, a marilor personalități și evenimente, pe lângă lansările de carte, dorește și poate să organizeze și momente de destindere, de recreere, așa cum a fost și această seară de Halloween. Ne-am propus ca, an de an, curtea noastră împodobită cu bostani să primească vizitatori, care vor dori să se bucure alături de noi de vraja și misterul serii de Halloween. Câștigătorii celor două concursuri au fost recompensați cu premii constând în trotinete, trofee, diplome și cărți, iar toți copiii participanți la acest carnaval au primit din partea Bibliotecii Județene dulciuri”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Un spectaculos foc de artificii a încheiat cele două concursuri cu tematică specifică acestei sărbători.

Un moment special, o surpriză plăcută pentru toți cei prezenți, a fost imortalizarea pe fotografii la minut a fiecărui copil care s-a costumat. Însoțiți de părinți, de bunici, de prieteni, copiii s-au fotografiat și au plecat cu frumoase amintiri din seara magică de Halloween.

Iată și câștigătorii celor două concursuri inedite organizate în cadrul acestui eveniment.:

Câștigătorii concursului „Cel mai înspăimântător costum”:

  • Premiul I: Iancu Diana Sofia
  • Premiul al II-lea: Berceanu Estera Anastasia
  • Premiu al III-lea: Tomuș Anastasia
  • Mențiune: Costan Valentin

Câștigătorii concursului „Dovleacul de groază”:

  • Premiul I: Zian Bogdan
  • Premiul al II-lea: Lazăr Andrei
  • Premiul al III-lea: Iancu Amalia
  • Mențiune: Gașpari Fabian