Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”

Home Anunțuri Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”
Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară 2: Imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEETS

Titlul proiectului: Top Calificare pentru tinerii NEETS

Număr de identificare al contractului: POCU/909/2/4/150665

 

TOP CALIFICARE PENTRU TINERII NEETS

 

În data de 15 septembrie 2021, a fost semnat de EURO JOBS SRL cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene contractul de finantare pentru proiectul cu titlul “TOP CALIFICARE PENTRU TINERII NEETS” Cod Smis: 150665 , finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 2: Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs. Acesta are o perioadă de implementare de 24 luni respectiv până la data de 16 septembrie 2023.

Proiectul este implementat de SC EURO JOBS SRL – Petroșani în calitate de beneficiar și lider de parteneriat și SC TOP MEDIA SRL – Reșița în calitate de partener. EURO JOBS SRL se ocupă de înscrierea persoanelor eligibile în proiect din județele Hunedoara și Arad iar partenerul TOP MEDIA SRL realizează înscrierea persoanelor din județele Caraș-Severin și Timiș în activitățile proiectului.

Grupul țintă eligibil cuprinde exclusiv tineri NEETs șomeri (NEET – acronim din limba engleză și inseamnă Not in Education, Employent or Training).

Încă din prima luna de implementare a fost demarată Campania de informare și recrutare a Grupului Țintă. Au fost informate peste 1000 de persoane prin promovare directă (au fost distribuite pliante),  digitală (pagina de facebook Tineri Neets și landing page) și Caravane de informare realizate prin Acordurile de parteneriat cu UAT-urile din județele Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș.

Pentru cursul de COMPETENȚE ANTREPRENORIALE au fost recrutate un număr de 56 de persoane din 56, au fost deschise și finalizate 4 grupe de competențe antreprenoriale. Prima grupă a fost deschisă în data de 15 Decembrie 2021, a 2-a grupa a fost deschisă în data de 21 Ianuarie, iar grupele 3 și 4 au fost deschise pe data de 28 Martie 2022, respectiv pe 16 August 2022 La sfârșitul tuturor celor 4 grupe a fost realizat Concursul Planurilor de Afaceri, 2 planuri de afaceri au câștigat finanțare a câte 25.000 de euro și suport gratuit în implementarea planurilor din partea EURO JOBS timp de 1 an de zile.

Persoanele care vor să se înscrie la cursurile de calificare: Vopsitor industrial, Sudor electric, Confecționer – asamblor articole din produse textile, Tâmplar manual și Ajutor de bucătar, trebuie să fie înregistrate și profilate de către SPO și să facă parte din categoriile B „mediu ocupabil”, C „greu ocupabil”, D „foarte greu ocupabil”, să nu urmeze nicio formă de învățământ, să aibă vârsta cuprinsă între 16- 28 ani și să nu aibă loc de muncă.

Pentru Cursurile de calificare de nivel 1 „Ajutor de bucătar” participanții vor primii subventie 3lei/h respectiv 540 lei, durata cursului fiind de 180 de ore.

Pentru cursurile de calificare de Nivel 2 „Tâmplar manual, sudor electric, confecționer asamblor din produse textile, vopsitor industrial”, participanții vor primii subvenție de 3lei/h respectiv 1080 de lei, durata cursului fiind de 360 de ore.

Persoanele care finalizează un curs de calificare vor primii de asemenea diplomă de calificare recunoscută în totată Uniunea Europeană și Acreditată de Ministerul Muncii și al Educațtiei.

Au fost pusi în legătură cu angajatori un număr de 7 tineri din care 4 au fost angajați. Prin acest proiect cei doi parteneri oferă servicii gratuite de medierea muncii pentru tineri având ca obiectiv să ajute 162 persoane să se angajeze pe parcursul celor doi ani de implementare, iar cel putin 40 de tineri din caterogiile C „greu ocupabil” și D „foarte greu ocupabil”, vor beneficia de acompaniere la locul de muncă pe o perioada de 3 luni de la angajare.

Dacă și tu îndeplinești condițiile și vrei să îți deschizi o afacere sau să faci un curs de calificare, contactează-ne! Locurile sunt limitate!

Detalii suplimentare cu privire la activitățile proiectului pot fi oferite telefonic, pe whatsapp sau e-mail de: Expert implementare: Elena IANOȘI, tel: 0734968604, 0354.108.516, e-mail: top.calificare150665@gmail.com, office@euro-jobs.org.