Universitatea din Petroșani caută viitori studenți și în Vietnam

Home Educație Universitatea din Petroșani caută viitori studenți și în Vietnam
Universitatea din Petroșani caută viitori studenți și în Vietnam

Peste 20 de universități din România sunt prezente la Târgul ofertelor educaționale din Vietnam, care se derulerază în aceste zile la Ho și Min precum și la Hanoi, acesta fiind unul dintre cele mai mari evenimente de acest fel din Asia.

În rândul universităților românești aflate în căutare de studenți, masteranzi și doctoranzi, prin promovarea eficientă a ofertelor educaționale se numără și Universitatea din Petroșani. Instituția de învățământ superior din Valea Jiului acordă o atenție mare acestor tipuri de evenimente, fapt pentru care și la Târgul de oferte educaționale din Vietnam, delegația Universității din Petroșani este condusă chiar de către rectorul instituției, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

Acesta apreciază că, în contextul internaționalizării activităților de educație și cercetare de la Universitatea din Petroșani, atragerea de studenți din străinătate, de pe toate continentele, este o misiune deosebit de importantă. Rectorul Universității din Petroșani arată că șansele Universității din Petroșani de a atrage studenți din străinătate, inclusiv din regiunea Asiei și Oceaniei, sunt foarte mari, pe de o parte având în vedere că în istoria școlii de învățământ superior din Valea Jiului au mai existat studenți chiar din Vietnam care au urmat o formă de pregătire superioară la Petroșani, iar pe de altă parte, valoarea învățământului tehnic și noul context global care relansează exploatarea resurselor minerale, deschid noi oportunități în ceea ce privește pregătirea viitoriulor specialiști în acest domeniu din întreaga lume.

”Standul Universității din Petroșani s-a bucurat în Vietman de atenție din partea tinerilor aflați în căutarea oportunităților de studii academice în Europa. Am avut chiar bucuria de a întâlni la Hanoi un fost student al nostru, care a finalizat la Petroșani teza de doctorat în 1978. Noi am avut de altfel mai mulți studenți școlarizați la universitatea noastră înainte de 1989 și, așa cum am putut constata și după acest eveniment de promovare a ofertei educaționale, am convingerea că vom avea studenți din Asia și în anii următori. Sigur că intenția noastră este aceea de a atrage studenți din România și de peste tot din lume, astfel că vom continua să valorificăm oportunitățile pe care le oferă astfel de evenimente, dar și cele care rezidă din statutul nostru de membru al Consorțiului academic Eureca Pro, unde suntem membri fondatori”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.