Sprijin pentru sportivii ”Special Olympics” la Vulcan

Home Educație Sprijin pentru sportivii ”Special Olympics” la Vulcan
Sprijin pentru sportivii ”Special Olympics” la Vulcan

Nu mai puțin de 20 de copii cu dizabilități intelectuale, care sunt membrii în Asociatia Down Valea Jiului, au reușit, în ultimii ani, să obțină rezultate remarcabile în cadrul competițiilor sportive organizate sub emblema ”Special Olympics”. Aceștia sunt înscriși în Asociația Club Sportiv Decebal din Deva, în cadrul căreia își desfășoară activitățile de pregătire pentru competițiile sportive. În ultimii ani, rezultalele acestor tineri s-au materializat în medaliile obținute la nivel național și internațional, în diverse discipline sportive precum: schi, atletism sau înot.

Sportivii ”Special Olympics” însoțiți de Lucian Botici, președintele Asociației Down Valea Jiului au avut, în aceste zile, o întâlnire cu mai mulți coordonatori de activități sportive pentru a căuta soluții de a-i sprijini în desfășurarea antrenamentelor în plan local. Întâlnirea a avut loc la noul Bazin Didactic pentru Înot de la Vulcan și s-a bucurat și de prezența primarului Cristian Merișanu.

Tinerii din grupul ”Special Olympics” din Valea Jiului au avut ocazia să-i vorbească primarului municipiului Vulcan despre realizările lor în plan sportiv, dar și despre beneficiile sportului pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. ”Domnul primar Merișanu a primit cu deschidere și căldură solicitările tinerilor de a avea acces la bazinul de înot pentru a se antrena. Mai mult, spre bucuria lor și a noastră, acești tineri speciali au obținut nu numai posibilitatea de a se antrena aici, ci și oportunitatea de a beneficia de suportul unui instructor de înot care să îi îndrume săpămânal precum și accesul la o sală de sport pentru antrenamente la alte discipline sportive”, a declarat Lucia Botici, președintele Asociației Down Valea Jiului.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, tinerii sportivi din grupul ”Special Olympics” al Văii Jiului vor beneficia, pentru început, de antrenamente de câte o oră de înot la bazinul de la Vulcan, o oră la sala de kempo din Vulcan și o oră la o sală de sport din localitate, pentru antrenamente la  baschet și alergare. ”La întâlnirea cu membri Asociației Dawn Valea Jiului, la bazinul de înot din Vulcan, am înțeles nevoia acestora de a face sport. Tinerii ne-au prezentat competițiile la care au participat, medaliile și diplomele obținute. Venim în sprijinul lor asigurându-le condiții pentru antrenament la Bazinul de înot și la sălile de sport din Vulcan, și le mulțumesc profesorilor de sport Dumitru Amacsinoaie și Tundy Kakucs, precum și antrenorilor Alin Kontos și Florin Mârza pentru sprijinul acordat și pentru deschiderea de a lucra împreună cu acești tineri ambițioși despre ale căror rezultate sportive sunt sigur că vom mai auzi multe vești bune în perioada următoare”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și Sindrom Down activitățile sportive sunt recomandate atât pentru a avea o viață sănătoasă, pentru a-și crește stima de sine și încrederea în propriilre forte, cât și pentru a deveni independenți, pentru a-și face prieteni și a se integra în societate.