CJH face demersuri pentru continuarea liniei de gardă de la unitatea medicală din Călan

Home Stiri la zi CJH face demersuri pentru continuarea liniei de gardă de la unitatea medicală din Călan
CJH face demersuri pentru continuarea liniei de gardă de la unitatea medicală din Călan

Având în vedere necesitatea organizării serviciului de urgență de la Unitatea Primiri Urgențe – punct de lucru Călan a Spitalului Județean de Urgență din Deva, în urma unui demers inițiat de Consiliul județean Hunedoara, luni, 07 noiembrie 2022, la sediul SJU Deva au fost convocați 9 medici în vederea identificării celor care pot și doresc să efectueze gărzi la punctul de lucru Călan:

  1. Dr. Arghir Florea (medic ATI, pensionar în activitate, Spitalul Mun. Hunedoara);
  2. Dr. Anca Mornea (medic UPU, Spitalul Mun. Hunedoara);
  3. Dr. Mihai Sângeorzan (medic UPU, Spitalul Mun. Hunedoara);
  4. Dr. Marian Muntean (medic UPU, Spitalul Mun. Hunedoara);
  5. Dr. Gabriela Radu (medic CPU, Spitalul Mun. Orăștie);
  6. Dr. Tănase Popa (medic UPU, Spitalul Jud. de Urgență Deva);
  7. Dr. Laura Opriș (medic UPU, Spitalul Jud. de Urgență Deva);
  8. Dr. Corina Popa (medic UPU, Spitalul Jud. de Urgență Deva);
  9. Dr. Vlad Șerbănescu (medic CPU, Spitalul Mun. Orăștie).

La data și ora stabilite, au răspuns invitației lansată de conducerea SJU Deva doar 3 cadre medicale, respectiv: Dr. Arghir Florea; Dr. Mihai Sângeorzan și Dr. Laura Opriș. Acestora li s-a alăturat dr. Ciprian Duțulescu – șeful secției UPU SMURD a SJU Deva.

Potrivit unui comunicat al CJH, din discuțiile purtate a rezultat că, în acest moment, linia de gardă de la punctul de lucru Călan al UPU SMURD Deva nu poate fi asigurată! În acest context, conducerea SJU Deva a solicitat tuturor cadrelor medicale invitate la întâlnirea din această dimineață să comunice în scris dacă au disponibilitatea de a efectua gărzi în vederea reluării activității la punctul de lucru Călan al UPU SMURD Deva.

În prezent, atât UPU SMURD Deva, cât și secțiile similare celorlalte spitale se confruntă cu o lipsă acută de medici specializați și abia își pot acoperi necesitățile proprii de funcționare. Demersurile vor fi continuate în vederea angajării de medici.