Președintele CJH, Laurențiu Nistor, ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest

Home Administrație Președintele CJH, Laurențiu Nistor, ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest
Președintele CJH, Laurențiu Nistor, ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest

Miercuri, 9 noiembrie 2022, la sediul Consiliului Județean Timiș, a avut loc ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest, în cadrul căreia au fost luate mai multe hotărâri, între care și desemnarea noii conduceri a acestui for. Astfel, pentru următorul an, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, va deține funcția de vicepreședinte al CDR Vest, funcția de președinte fiind asigurată de Alin Nica, președintele CJ Timiș.

”Îl felicit pe directorul general al ADR Vest Sorin Maxim pentru activitatea sa, pentru modul în care gestionează aceste resurse importante pentru regiunea noastră și îi mulțumesc din nou pentru contribuția sa importantă în contextul vizitei comisarului european Elisa Ferreira în județul Hunedoara. Pentru următorul an, voi ocupa funcția de vicepreședinte al CDR Vest, poziție din care voi fi, alături de președintele Alin Nica, dar și de ceilalți colegi președinți de consilii județene, Iustin Cionca și Romeo Dunca, implicat pentru a asigura buna funcționare a ADR Vest”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Acesta a evidențiat faptul că, tot cu acest prilej, au fost adoptate o serie de hotărâri care stau la baza funcționării Agenției de Dezvoltare Regională Vest și a fost modificată listă de proiecte prioritare aferente domeniului infrastructurii rutiere de interes judeţean, inclusiv variantele ocolitoare şi/sau drumuri de legătură, la nivelul Regiunii Vest. În acest context, se asigură finanțarea pentru lucrările la DJ 705A Orăștie – Costești, iar „Drumul Regelui” Vața de Jos – Petriș a fost înscris pe prima poziție în lista de rezervă.

În cadrul întâlniriiCDR Vest a fost prezentată o informare privind aprobarea de către Comisia Europeană a Programului Regional Vest 2021-2027, gestionat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate de Management și a fost adoptată o hotărâre privind aprobarea nominalizării membrilor municipiilor și orașelor din Regiunea Vest în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027. Județul Hunedoara va fi reprezentat în acest for de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

„Sunt onorat de încrederea acordată de membrii Comitetului Director al ADR Vest, mai ales că următorul Program Regional se anunţă a fi unul cu un rol extrem de important în ce priveşte dezvoltarea comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţele Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş – Severin. Îi mulţumesc, de asemenea, domnului Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru că m-a propus pentru această funcţie care, cu siguranţă, nu va fi una doar onorifică. Vom avea mult de lucru pentru a implementa următorul Program Regional, dar, de asta suntem aici: să ne punem în slujba celor care ne-au ales şi să încercăm să facem administraţie locală şi regională în mod coerent, corect şi eficient”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Alături de Dan Bobouţanu, din Comitetul de Monitorizare vor mai face parte domnii Ioan Popa – primarul municipiului Reşiţa, Dănuţ Groza – primarul oraşului Sânnicolau Mare şi Petru Antal – primarul oraşului Pecica.

La întâlnirea de la Timișoara a fost prezent și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram. Acesta apreciază că hotărările adoptate astăzi stau la baza bunei funcționări a ADR Vest și vor asigura implementarea cu succes a Programului Operațional Regional 2021-2027 în regiunea Vest cu atât mai mult cu cât, în premieră, autoritatea de management este asigurată de ADR Vest. ”Îl felicit pe președintele Consiliului Județean Hunedoara pentru desemnarea sa în funcția de vicepreședinte al CDR Vest pentru următorul an. Am convingerea că, ocupând această funcție, Laurențiu Nistor va contribui la succesul POR 2021-2027 în regiunea Vest, dar mai ales în județul Hunedoara. Îl felicit pe Dan Bobouțanu pentru desemnarea sa ca reprezentant în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027 și îi doresc mult succes! Îi doresc succes directorului general al ADR Vest, Sorin Maxim, cel care gestionează la nivelul regiunii noastre aceste resurse extrem de importante”, a declarat Costel Avram.