”Ziua Porților Deschise pentru Operatorii Economici” la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Petroșani

Home Educație ”Ziua Porților Deschise pentru Operatorii Economici” la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Petroșani
”Ziua Porților Deschise pentru Operatorii Economici” la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic ” Dimitrie Leonida” Petroșani a găzduit luni, 21 noiembrie 2022, acțiunea desfășurată sub genericul „Ziua Porților Deschise pentru Operatorii Economici”.

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanți ai mai multor operatori economici care colaborează cu această instituție de învățământ, au discutat atât cu cadrele didactice, cât și cu elevii, despre noile tendințe și cerințe de pe piața muncii.

„Piața muncii este într-o continuă mișcare și atât noi, ca angajatori, cât și instituțiile de învățământ profesional si tehnic trebuie să se adapteze permanent la aceste schimbări, să vină permanent cu noi specializări în funcție de cerințele pieței” a arătat Cristina Conca, reprezentant al mediului de afaceri local.

De asemenea, antreprenorul Irina Oltan a ținut să precizeze că „este foarte importantă colaborarea dintre agenții economici și școală. Stagiile de pregatire practică desfășurate la agenți oferă elevilor oportunitatea de a veni în contact de timpuriu cu disciplina muncii, cu noua tehnologie, și de ce nu, cu clienții”.

Oferta educațională a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” încearcă să satisfacă nevoile și cerințele mediului de afaceri local și zonal. Meseriile de Sudor sau Electronist aparate și echipamente pentru învățământul profesional dual precum și cele de Mecanic auto, Confectioner produse textile, Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist si Lăcătuș mecanic prestări servicii vin în întâmpinarea solicitărilor agentilor economici.

Directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani, prof. Marița Mihaela a ținut să precizeze că „este esențială conlucrarea dintre agenții economici și școală în pregătirea viitorilor meseriași. În ultima perioadă s-a observat interesul din ce în ce mai mare al mediului de afaceri pentru sprijinirea pregatirii elevilor noștri drept pentru care le adresăm mulțumiri. Atunci când toți punem umărul, lucrurile încep să se miște în direcția care trebuie.”

„Ziua Porților Deschise pentru Operatorii Economici” este un eveniment care face parte dintr-un proiect organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara. Tot în cadrul acestui proiect, va avea loc în data de 24 noiembrie 2022, ora 12,00 o masă rotundă la Biblioteca Universității din Petroșani, cu tema ”Învățământul profesional și dual, între certitudini și aspirații”.

Seria acestor evenimente se desfășoară în cadrul unui proiect realizat sub egida Ministerului Educației, prin ISJ Hunedoara, în parteneriat cu Instituția Prefectului județului Hunedoara, Consiliul județean Hunedoara, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara, Universitatea din Petroșani și Universitarea Politehnică din Timișoara – Facultatea de Inginerie din Hunedoara, în baza acordului de parteneriat VET SMART. Obiectivele principale ale acestui proiect constau în informarea mediului economic cu privire la oportunitățile de dezvoltare oferite de sistemul VET din județul Hunedoara, corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii locale și județene, precum și promovarea învățământului profesional și dual la nivelul județului.