După ”dezvăluirile” din ancheta ”România, te iubesc!” senatorul Cristian Resmeriță cere să fie anchetat

Home Politică După ”dezvăluirile” din ancheta ”România, te iubesc!” senatorul Cristian Resmeriță cere să fie anchetat
După ”dezvăluirile” din ancheta ”România, te iubesc!” senatorul Cristian Resmeriță cere să fie anchetat

Ancheta jurnaliștilor de la postul național de televiziune PRO TV, difuzată zilele trecute în cadrul emisiunii ”România, te iubesc!”, în care aceștia au prezentat cazul unei exploatări ilegale a cărbunelui la cariera ”Victoria” de la Lupeni și vânzarea acestuia către CEH l-a adus în atenție și pe senatorul Cristian Resmeriță, bănuit că ar putea avea o implicare în această afacere, prin intermediul unui fin al său.

Cu toate că inclusiv în delcarația de presă dată realizatorilor reportajului, Cristian Resmeriță a arătat că nu are nici un fel de implicare și nici măcar cunoștință despre situația semnalată, acesta a ținut să facă încăp o dată o serie de precizări pe marginea acestui subiect, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri seară, la Petroșani. ”După emisiunea de duminică seara, unde eu zic că în mod incorect s-au făcut unele aluzii la o posibilă implicare a mea în subiectul achiziției de cărbune exploatat ilegal de către CEH, am încercat la rândul meu să aflu care este situația reală, pentru că, atunci când m-au întrebat cei de la PRO TV, la București, nu știam despre ce este vorba. Am aflat că există într-adevăr o firmă din Bihor, care derulează un contract cu CEH, prin care are dreptul de a exploata halda de steril din perimetrul fostei Preparații de la Coroiești, de unde duce cărbune la termocentrala Paroșeni. La fel ca toată lumea, am văzut însă că societatea a exploatat sau părea că exploatează și în alt loc cărbune, fără a avea acest drept. Dacă aceste lucruri se fac sau nu legal, cred că este atributul unor organe în drept ale statului român, cărora le adresez rugămintea să ancheteze acest caz și să ia măsurile care se impun”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Mai mult, acesta cere ca ancheta să fie extinsă și asupra sa, pentru a înlătura astfel orice fel de suspiciune privind o presupusă implicare a sa. ”S-a vorbit în emisiunea de televiziune despre faptul că un fin de-al meu transporta cărbune pentru firma din Bihor, cu camioanele de la firma pe care o deține. Omul respectiv este un prieten bun de-al meu și, într-adevăr, îmi este fin. Dacă se crede că activitatea pe care o face acel om, bună sau rea, poate fi pusă sub semnul îndoielii, sigur că trebuie cercetat. Dar nu pot fi eu răspunzător pentru ceea ce fac sau nu fac prietenii mei, apropiații mei, chiar rudele mele, cu toate că eu mă îndoiesc că acest om ar face ceva ilegal. Declar public că îmi doresc ca, pe acest subiect, să fiu cercetat de organele în drept ale statului român, fără nici un fel de problemă”, a mai spus senatorul Cristian Resmeriță.

Pe de altă parte, acesta spune că acuzațiile care, chiar și într-un mod subtil, l-au vizat în ancheta jurnaliștilor sunt greu de crezut, în condițiile în care se află de multă vreme într-un conflict deschis cu conducerea CEH. ”E absurd să creadă cineva că eu sau cineva apropiat mie poate face afaceri, chiar și perfect legale, cu actuala conducere a CEH, despre care eu am avut și am o părere foarte proastă, pe care am exprimat-o în repetate ori, în intervențiile mele publice. De data aceasta, părerea mea sinceră este că nici Cristian Roșu, nici Samuel Dioane, chiar dacă sunt adversarii mei, nu au o vină. Eu cred că societatea respectivă a profitat de faptul că are un contract legal pentru a exploata cărbune de pe halda de la Coroești și pentru a-l introduce la termocentrală și au găsit oportunitatea să exploateze și altundeva. Trebuie anchetată, desigur, această situație, tot de către cei în drept să o facă. Dacă mă întrebați pe mine, chiar dacă sunt locuitor al Lupeniului, nici măcar nu știu exact unde este acea fostă carieră Victoria. Știu că e undeva în Lupeni, deasupra cartierului Ștefan, dar nu am fost acolo niciodată, chiar dacă la televizor a apărut o fotografie de-a mea, în care eram cu finul meu în cartierul Ștefan, în urmă cu câțiva ani, în campanie electorală. Mai degrabă domnul Daniel Brânzan, care a fost director la Mina Lupeni și coordonează acum activitatea din Valea Jiului a acelei firme din Bihor, poate știe unde se află acea carieră”, mai spune senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta este ferm convins că multe din aspectele semnalate de realizatorii anchetei de presă pe acest subiect par a fi reale și tocmai de aceea necesită o anchetă aprofundată a organelor în drept ale statului român, dar apreciază în același timp că încercarea de a-l implica în această ”poveste” este nedreaptă și fără temei. ”Ca om politic cunosc mii, poate zeci de mii de oameni. Fac fotografii, cu diverse ocazii, cu și mai mulți oameni. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu răspunzător pentru tot ceea ce fac sau nu fac cei care apar în forografii alături de mine ori cei care-mi sunt prieteni sau rude. Eu mă știu un om corect, curat și tocmai de accea sunt gata să mă pun la dispoziția oricărei structuri specializate a statului român, pentru a se face cercetări asupra mea, pe acest subiect sau oricare altul, deoarece știu că nu au ce să găsească incorect în activitatea mea”, a conchis senatorul Cristian Resmeriță.