Ediție aniversară a festivalului de folk ”Te salut, generație-n blugi!” de la Vulcan

Home Cultură Ediție aniversară a festivalului de folk ”Te salut, generație-n blugi!” de la Vulcan
Ediție aniversară a festivalului de folk ”Te salut, generație-n blugi!” de la Vulcan

Într-o perioadă premergătoare a sărbătorilor de iarnă, nu doar colindul, ci în general muzica folk este unul din cele mai importante repere artistice pe agenda culturală a oamenilor frumoși, îndrăgostiți de muzică, de poezie și de frumos.

Unul dintre cele mai frumoase evenimente de acest fel din Valea Jiului, Festivalul de folk ”Te salut, generație-n blugi!” de la Vulcan, a ajuns anul acesta în fața ediției a X-a. Este și motivul pentru care inițiatorii – prof. Dana Tacea și artiștii Cătălin Stepa și Florin Paul Camen – au pregătit o ediție cu aniversară cu adevărat specială. Astfel, sâmbătă, 10 decembrie 2022, începând cu ora 18,00 iubitorii muzici folk din Vulcan, din Valea Jiului și de pretutindeni sunt invitați la o seară muzicală specială, oferită cu titlu gratuit de organizatorii evenimentului – Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” – Școala gimnazială nr. 5 Vulcan, Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan – intrarea în sala de spectacol de la Cinematograful ”Luceafărul” din Vulcan fiind liberă, desigur în limina locurilor disponibile.

În mod excepțional, această ediție a festivalului ”Te salut, generație-n blugi!” nu va fi una de concurs, ci doar una de recitaluri, în care pe scenă vor urca o parte dintre câștigătorii edițiilor de până acum ale concursului de muzică folk și poezie, dar și invitați de marcă din rândul reprezentanților acestui fascinant gen muzical. Îi veți putea vedea sau, după caz, revedea pe tinerii artiști: Marina Cioacă & Călin Tacea, Andrei Șchiopu, Luminița Donisă, Claudiu Benga sau Ciprian Ciutre. Așa cum îi veți putea vedea sau, după caz, revedea, pe artiștii: Emil Horvat, Adi Cîmpeanu, Daniel Cătineanu, Florentin Budea, Florin Paul Camen, Cătălin Stepa și, în sfârșit, pe Mădălina Amon, autoarea compoziției muzicale pe versurile poetului Adrian Păunescu, ce dă numele acestui remarcabil festival de folk.

Organizat inițial pentru în memoria poetului Adrian Păunescu și în amintirea cenaclului ”Flacăra”, dar și pentru a insufla pasiunea pentru poezie și muzica folk în rândul tinerilor din Valea Jiului și pentru a-i aduce în fața publicului pe tinerii talentați ai acestui emoționant gen artistic, festivalul-concurs ”Te salut, generație-n blugi!” a avut o evoluție ascendentă, de la an la an, devenind unul dintre cele mai apreciate și valoroase evenimente artistice de acest fel din țară.

Foto: Arhivă