Premiul Mentor pentru excelență în educație 2022 așteaptă nominalizări

Home Educație Premiul Mentor pentru excelență în educație 2022 așteaptă nominalizări
Premiul Mentor pentru excelență în educație 2022 așteaptă nominalizări

Munca și dăruirea profesorilor și antrenorilor deosebiți se recunoaște public în fiecare an, începând din 2010, cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările se depun online până în 31 decembrie 2022. Detalii și formularul se găsește pe https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor

Premiul Mentor este cea mai longevivă distincție anuală pe plan național în domeniul învățământului, din perioada de după 1989, acordat de un ONG.

Programul se organizează anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile asigurate de Compania MOL România.

Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate.

Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.

Orice persoană – elevi, foști elevi, părinți, colegi… – poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

Detalii și formular de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor

Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București. Între anii 2011-2016 Premiile Mentor au fost decernate la Cluj, și în perioada 2017-2019 la Teatrul Odeon din București.