Noi proiecte de dezvoltare ale municipiului Lupeni prind viață prin PNRR

Home Administrație Noi proiecte de dezvoltare ale municipiului Lupeni prind viață prin PNRR
Noi proiecte de dezvoltare ale municipiului Lupeni prind viață prin PNRR

Cu toate că zeci de proiecte de investiții care au ca scop modernizarea municipiului Lupeni se află, în prezent, în diferite etape de execuție, administrația locală condusă de primarul Lucian Resmeriță începe noul an 2023 în forță, aducând alte zeci de milioane de lei pentru încă trei noi proiecte de dezvoltare locală.

În acest sens, primarul municipiului Lupeni a fost prezent astăzi la București, la sediul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, unde au fost semnate alte trei importante contracte de finanțare prin PNRR pentru proiectele depuse de Primăria municipiului Lupeni pentru accesarea de fonduri pe acest important program de dezvoltare.

Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții ale anilor următori, pentru care au fost obținute fondurile necesare execuției, prin PNRR, este cel care vizează construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri respectiv locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ. Acest proiect are o valoare totală de 12.899.996,97 lei.

Un alt proiect important pentru care Primăria Lupeni a obținut finanțare prin PNRR este cel care vizează modernizarea infrastructurii publice din stațiunea turistică Straja. De această dată este vorba despre o finanțare în valoare totală de 2.216.672,12 lei, bani cu ajutorul cărora vor fi realizate lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice ale sediului Serviciului Public Salvamont Lupeni.

În fine, un al treilea proiect constituie materializarea unei cerințe exprimate de foarte mulți dintre locuitorii municipiului Lupeni și are ca scop asigurarea infrastructurii pentru transportul verde prin crearea de piste de biciclete și alte vehicule electrice ușoare. Practic urmează să fie creată o rețea de piste speciale la nivel local și metropolitan care va uni Lupeniul cu municipiul vecin Vulcan, prin intermediul unor astfel de rețele de transport. Proiectul are o valoare totală de 8.201.218,20 lei.

”Dezvoltăm Lupeniul cu fonduri europene. Aceste trei noi proiecte pentru care am semnat astăzi contractele de finanțare prin PNRR vin să completeze seria celorlalte proiecte de investiții publice pe care le avem în prezent în derulare, atât pe PNRR, cât și pe alte programe de finanțare în special europeană, dar și pe diverse fonduri guvernamentale și județene. Toate proiectele pe care le realizăm vin ca un răspuns firesc la solicitările pe care le-am primit de la cetățeni, dar și ca materializare a programului electoral pe care l-am propus cetățenilor municipiului Lupeni în alegerile care mi-au adus acest mandat de primar. Și nădăjduiesc că vom avea, pe parcursul acestui an, încă multe vești bune de acest fel pentru comunitatea noastră”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.