Pagube provocate de vânt, azi noapte, în Vulcan, Lupeni și Uricani

Home Stiri la zi Pagube provocate de vânt, azi noapte, în Vulcan, Lupeni și Uricani
Pagube provocate de vânt, azi noapte, în Vulcan, Lupeni și Uricani

Codul Galben de generat, în noptea de 5/6 ianuarie 2023 o serie de probleme în zona de vest a Văii Jiului, care au necesitat intervenția pompierilor, solicitați să intervină pentru segmentarea copacilor și degajarea materialului lemnos de pe carosabil, după ce mai mulți copaci au căzut pe drum. Vântul a provocat, de asemenea, și o pană de curent într-un cartier al municipiului Lupeni, iar la Vulcan acoperișul de tablă al unei gospodării a fost parțial smuls de vântul puternic.

Potrivit comunicatului emis, în această dimineață, de Biroul de presă al ISU Hunedoara, pe fondul Codului Galben  emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 05.01.2022 ora 14.00 – 06.01.2022 ora 12.00, la nivelul județului Hunedoara, pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani și Gărzii de Intervenție Lupeni au fost solicitați să intervină pe parcursul acestei nopți în următoarele situații:

– În Vulcan, o parte din acoperișul din tablă al unei case fost luat de vânt.

– În Bănița, pe DN 66, un copac a căzut pe carosabil.

-În Uricani, un copac a  căzut peste o casă.

-În Vulcan un copac a căzut pe carosabil, blocând un drum secundar (Str. Valea Lupșasca).

-În Lupeni, un copac a căzut peste firele de curent electric, pe str. 9 Mai, provocând o pană de curent. Concomitent cu acțiunea pompierilor a fost solicitată și intervenția unei echipe ENEL.

Din fericire, în urma acestor evenimente, nicio persoană nu a fost rănită.